Gingerbread Village

 • Voorbereidingstijd: 3 uur 0 min
 • Bereidingstijd: 4 uur 30 minuten
 • Porties: 30

Jingle Bells, Jingle Bells, Jingle helemaal! Oh wat is het leuk om een ​​pittig peperkoekdorpje te versieren!

Ingrediënten

Peperkoek en Decoraties

1/2 - kopje verpakte bruine suiker
1/4 - kopje bakvet
3/4 - kopje vol aroma melasse
1/3 - kopje koud water
3 1/2 - kopjes Gold Medal ™ meel voor alle doeleinden
1 - theelepel bakpoeder
1 - theelepel gemalen gember
1/2 - theelepel zout
1/2 - theelepel gemalen piment
1/2 - theelepel gemalen kruidnagels
1/2 - theelepel gemalen kaneel
- Assortiment snoepjes, noten, koekjes, crackers en ontbijtgranen

Royal Icing

1 - pakje (16 oz) poedersuiker (4 1/2 kopjes)
1/3 - kop warm water (105 ° F tot 115 ° F)
3 - eetlepels meringue poeder
1 - theelepel vanille
1/2 - theelepel room van wijnsteen
- voedsel kleuren, indien gewenst

Stappen

 • 1. Verwarm de oven tot 350 ° F. Vet 9-inch vierkante pan en 15x10x1-inch rechthoekige pan. Meng in grote kom bruine suiker, bakvet en melasse tot alles goed gemengd is. Roer in koud water. Roer de overgebleven peperkoekingrediĂ«nten door, behalve diverse soorten snoep. Druk een derde deel van het deeg in een vierkante pan. Druk het overgebleven deeg in de rechthoekige pan.
 • 2. Bak 1 pan per keer ongeveer 15 minuten of tot er geen inkeping overblijft wanneer je het midden aanraakt. Koel 5 minuten. Keer ondersteboven op groot snijvlak. Snijd peperkoek onmiddellijk in een rechthoekige pan in vierden en vervolgens in gebouwen zoals getoond in de illustratie. Snijd peperkoek in vierkante pan in beugels zoals afgebeeld. Koel volledig, ongeveer 25 minuten.
 • 3. Klop in een grote kom alle ingrediĂ«nten voor het glazuur, behalve de voedselkleuren, met een elektrische mixer op lage snelheid tot het gemengd is. Sla 7 tot 10 minuten op hoge snelheid of tot zeer stijf. Verdeel en verdeel zoals gewenst met voedselkleuren. Versier fronten van gebouwen naar wens met behulp van suikerglazuur en diverse snoepjes, noten, koekjes, crackers en ontbijtgranen. Gebruik glazuur om beugels aan de achterkant van gebouwen te bevestigen. Laat het 30 minuten staan ​​of tot het glazuur volledig is uitgehard. Voltooi het decoreren naar wens

Tips van experts

 • Maak de peperkoek de dag voordat het decorplezier begint!
 • Meringuepoeder is te vinden in de winkels van ambachtelijke en taartdecoraties.
 • Voltooi het landschap van je dorp met een peperkoek cookie boom. Gebruik 5 kleine stervormige koekjesmessen in maatstrepen. Bak ongeveer 5 minuten. Koel af en stapel er ijsvorming tussen in en decoreer.
 • Royal Icing droogt snel uit, dus houd het bedekt met plasticfolie en werk met kleine porties. Plaats kleine porties in kleine, hersluitbare, plastic zakjes voor voedselopslag, knip een hoek af en knijp in de zak om ze gemakkelijk te kunnen versieren.
 • Wil je niet uit de mixer om de kers te maken? Zorg in plaats daarvan voor Quick Gingerbread Frosting. Klop 2 kopjes poedersuiker, 1/3 kop bakvet, 2 eetlepels lichte glucosestroop en 5 tot 6 theelepels melk met een lepel tot het glazuur glad en smeerbaar is.

Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter