Garnalen en groenten

  • Voorbereidingstijd: 20 min
  • Bereidingstijd: 0 min
  • Porties: 4

Dit supergemakkelijk avondmaaloplossing verandert in snelkokende garnalen, bevroren gemengde groenten en Prep-tijd: gebogen roerbakken saus voor tijdbesparende smaak

Ingrediënten

2 - kopjes ongekookte instant witte rijst
2 - kopjes water
2 - eetlepels lichte sesam of plantaardige olie
1 - lb. geschelpte deveined ongekookte middelgrote garnalen (ongeveer 30 garnalen), staarten verwijderd
1 - (1-lb.) pkg. voorgebakken roerbakgroenten
2 - eetlepels water
2/3 - kop gekocht roerbakken saus

stappen

  • 1. Kook rijst in 2 kopjes water zoals aangegeven op verpakking Mean 2. Verhit ondertussen 1 eetlepel de olie in de wok of 12-inch koekepan op middelhoog vuur tot hij heet is. Garnalen toevoegen; kook en roer 4 tot 6 minuten of tot de garnalen roze kleuren. Verwijder garnalen uit de wok; plaats op de plaat en dek af om warm te blijven.
  • 3. Voeg resterende eetlepel olie toe aan de wok. Groenten toevoegen; kook en roer 2 minuten. Voeg 2 eetlepels water toe; bedek en kook 6 tot 8 minuten of tot de groenten knapperig zijn, onder af en toe roeren. Add 4. Roerbak saus toevoegen en garnalen in de wok doen; kook en roer 1 tot 2 minuten of tot de saus is ingedikt. Serveer over rijst.
  • Tips van experts
Sesamolie, gemaakt van geperst sesamzaad, is verkrijgbaar in twee variëteiten. Lichte olie heeft een lichte kleur en een delicate nootachtige smaak en de donkerdere variëteit is een diepbruine kleur en heeft een rijke, geroosterde smaak en aromaProbeer dit recept met kip in plaats van garnalen
  • Bereidingstijd: geroosterde roerbakken groenten komen in alle verschillende soorten, en soms hebben ze ook stukken van verschillende grootte. Het snijden van deze stukken in uniforme formaten zorgt voor een gelijkmatiger koken.
Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter