Apple-Cranberry-strudel

  • Bereidingstijd: 35 min
  • Bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten
  • Porties: 8

Bak deze heerlijke appel, cranberry en noten om strudel te maken met Progresso® gewone broodkruimels - perfect dessert om uw gasten te behandelen

Ingredi├źnten

2 - appels, gehakt (ongeveer 2 kopjes)
1/2 kopje verse of bevroren cranberries
1/2 - kops suiker
1/2 - kopje fijngehakte walnoten
1 - theelepel geraspte citroenschil
2 - theelepels citroensap
8 - (17x12-inch) vellen bevroren filodeeg (filo) gebak, ontdooid
1/3 - tot 1/2 kop boter, gesmolten
4 - eetlepels Progresso Ôäó gewoon broodkruimels

stappen

  • 1 Verwarm de oven tot 375 ┬░ F. Vet een bakblik van 15x10x1-inch in. Meng in een middelgrote kom appels, veenbessen, suiker, walnoten, citroenschil en citroensap; gooi om te coaten. Un 2. Rol bladen af; bedek met plastic folie of handdoek. Plaats 1 fyllovel op een stukje plastic folie. Bestrijk met boter; bestrooi met 1 eetlepel broodkruimels. Herhaal de gelaagdheid met de resterende blaadjes filets en boter, besprenkel met 1 eetlepel broodkruimels op elk vel. (De bovenste filodexfolie mag alleen met boter worden geborsteld.)
  • 3. Schep het appelmengsel over de microlijst tot op 2 inch van elke rand; druk licht op. Vouw kortere zijden van de filodeeg over het vullen. Begin met de lange kant en gebruik plasticfolie, til filodeeg op en rol voorzichtig op gelei-achtige wijze op. Leg hem met de onderzijde naar beneden in de ingevette pan. Maak een aantal kruislings in de bovenkant van de rol. Borstel top met eventuele resterende boter.
  • 4. Bak op 375 ┬░ F. gedurende 20 tot 25 minuten of tot ze goudbruin zijn. Koel minstens 15 minuten voor het serveren. Om te serveren snijdt u in plakjes.
  • Tips van experts
Strudel, het Duitse woord voor whirlpool, is een gebakje gemaakt van vele lagen zeer dun deeg met vulling, opgerold en gebakken tot knapperig en goudbruin. Strudel is populair in Midden-Europa, vooral in Duitsland en Oostenrijk. Het bevroren filodeeg in ons recept maakt de strudel gemakkelijk tot de bereidingstijd: zijn.
  • Volg de aanwijzingen op de verpakking voor het ontdooien en het hanteren van het deeg. Zorg ervoor dat het filodeeg bedekt blijft terwijl u aan het recept werkt.
  • Lijn de bakvorm met folie uit voor eenvoudige reiniging en spuit de folie vervolgens in met anti-kookspray.
Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter