Groene tomatenpastei

Bereidingstijd: 1 uur 55 min
  • Porties: 8
  • Deze taart is een klassieker in het zuiden van de VS en is een pittige traktatie, waar hij ook wordt geserveerd!Ingrediënten

Gebak

2 2 / 3 - kopjes Gold Medal ™ meel voor alle doeleinden

1 - theelepel zout

1 - kopjes bakje

7 - tot 8 eetlepels koud water


Vullen
1 1/3 - kopjes suiker
1/4 - kop plus 3 eetlepels Gouden medaille ™ meel voor alle doeleinden
1 1/4 - theelepeltjes gemalen nootmuskaat of gemalen kaneel

1 - theelepel zout

4 - kopjes groene plakjes tomaat, in vieren gesneden
1 1/4 - theelepels geraspte citroenschil
1/4 - kopje citroen sap
1 - eetlepel boter of margarine

Stappen


1. Meng in een middelgrote kom 2 2/3 kopjes bloem en 1 theelepel zout. Snijd in bakvet, gebruik deegblender (of trek 2 tafelmessen door ingrediënten in tegengestelde richtingen), totdat de deeltjes de grootte hebben van kleine erwten. Bestrooi met koud water, 1 eetlepel per keer, gooi met de vork tot alle bloem bevochtigd is en het deeg bijna de kant van de kom schoonmaakt (1 tot 2 theelepels kan indien nodig meer water bevatten).2. Verzamel gebak in een bal. Verdeel de helft en vorm in 2 afgevlakte patronen op een licht met bloem bedekt oppervlak. Wikkel in plasticfolie; ongeveer 45 minuten koelen of tot het deeg stevig en koud is, maar toch buigzaam. Hierdoor kan het bakvet enigszins stevig worden, waardoor het gebakken deeg meer schilferig wordt. Laat het deeg wat langer in de koelkast voordat u het gaat walsen
  • 3. Verhit de oven tot 425 ° F. Met de met bloem bestoven deegroller, rol een bladerdeeg in de vorm van 2 cm groter dan de omgekeerde 10-inch glazen taartplaat. Vouw gebak in vierden; plaats in cirkeldiagram. Uitvouwen en op de plaat schuiven, stevig tegen de onderkant en zijkant drukken.
  • 4. Meng in grote kom suiker, 1/4 kop plus 3 eetlepels bloem, de nootmuskaat en 1 theelepel zout. Tomaten, citroenschil en citroensap toevoegen; gooien naar jas. Verander in pastei-gevoerde pasteiplaat. Snijd boter in kleine stukjes; strooi over tomaten. Snij de overhangende rand van het bladerdeeg af 1/2 inch van de rand van de plaat. Roll 5. Rol de andere ronde deeg. Vouw in vieren en snij spleten zodat stoom kan ontsnappen. Vouw het bovenste deeg open over het vullen; trim overhangende rand op 1 inch van de rand van de plaat. Vouw en rol de bovenrand onder de onderkant, druk op de velg om te verzegelen; fluit zoals gewenst. Bedek de rand met een strook folie van 2 tot 3 inch om overmatige bruining te voorkomen. B 6. Bak 35 tot 45 minuten of tot de korst bruin is en het sap door de spleten in de korst begint te borrelen, verwijder de folie voor de laatste 15 minuten bakken. Serveer warm.
  • Tips van experts
  • Extra citroenschil? In plaats van het weg te gooien, strooi het op de bodem van het deeg alvorens het tomatenmengsel te vullen. Je krijgt elk schijfje taart een extra smaakboost!
  • Je hebt ongeveer 2 citroenen nodig om het 1/4 kopje sap voor deze taart te krijgen. Je moet slechts één citroen raspen voor de schil.
Voor een mooie geglazuurde bovenkorst, borst deze - en een andere dubbele korsttaart - met melk of room en bestrooi met suiker voor het bakken.

Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter