Gegrilde Garnaal Kabobs met Oranje Spinaziesalade

  • Bereidingstijd: 30 min
  • Bereidingstijd: 45 min
  • Porties: 8

Gegrilde garnalen, sinaasappelen en uien vormen een smakelijk trio voor spinazie-toppen. Een oranje gembermixer marineert de garnalen en kleedt de salade.

Ingrediƫnten

Garnaal Kabobs

4 - navel sinaasappelen
1 - pond ongekookt gepeld ontwaard grote garnalen, ontdooid indien bevroren
1 - kleine rode ui, in tweeƫn gesneden
1 - pakket (10 ons) verse spinazie

Orange Marinade en Dressing

3/4 - kop sinaasappelsap
1/3 - kopje lichte sesam of olijfolie
1/2 - theelepel gemalen gember
1 - theelepel knoflookzout
1/4 - theelepel peper
4 - middelgrote groene uien, gesneden (1/4 kop)

Stappen

  • 1. Snijd 2 van de sinaasappels in 8 wiggen per stuk. Schil en sectie resterende 2 sinaasappels; reserve secties. Meng alle ingrediĆ«nten van Orange Marinade en Dressing; reserveer de helft voor het aankleden. In ondiepe glazen of plastic schaaltjes of zware hersluitbare plastic voedselzakken, plaats je de garnalen en de resterende marinade. Dek de schotel of sealzak af en zet 15 minuten in de koelkast
  • 2. Verhit kolen of gasgrill voor directe warmte. Snij een ui half in partjes; in stukken scheiden. Snijd de resterende ui voor de helft in dunne plakjes; in stukken scheuren en apart zetten. Verwijder garnalen uit marinade; reserveer marinade voor rijgen. Garneer garnaal, oranje wiggen en uiwiggen afwisselend op elk van de acht 8-inch of vier 15-inch metalen spiesen, waarbij ruimte tussen elk stuk overblijft. Grill 3. Grillkabels ontbloot 4 tot 6 inch van matige warmte 6 tot 8 minuten, draaien vaak en poetsen met gereserveerde marinade, totdat de garnalen roze en stevig zijn. Gooi eventuele overgebleven marinade weg.
  • 4. Gooi spinazie, gereserveerde oranje secties, gereserveerde dunne ui en een gereserveerde dressing voorzichtig in de grote kom. Serveer met kabobs.
  • Tips van experts
Gebruik een klein scherp mes om de sinaasappel te schillen, beginnend aan de bovenkant; verwijder zeker al het witte merg van het fruit. Om een ā€‹ā€‹sinaasappel te snijden snijd je voorzichtig aan beide zijden van het oranje deelmembraan.
  • De garnalen, oranje wiggen en ui-wiggen kunnen worden gegrild in een grillmand in plaats van aan spiesjes.
  • De Orange Marinade en Dressing kunnen Prep-tijd zijn: een dag voor de boeg; afdekken en bewaren.
Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter