Biergebakken pork chops

  • Bereidingstijd: 25 min
  • Bereidingstijd: 1 hr 15 min
  • Porties: 4

Wanneer alleen een stok-naar-uw-ribben-diner zal doen, probeer dan deze vochtige en malse varkenskarbonades, prachtig aangevuld met een rijke bierjus.

Ingrediënten

2 - eetlepels olijfolie
1 - prei (wit en lichtgroen gedeelte), in dunne plakjes (ongeveer 1 kop)
4 - varkenslende karbonades, 3/4 inch dik (ongeveer 1 1/2 lb)
1/4 - theelepel zout
1/4 - theelepel peper
3/4 - kopje stout of donker bier
1 - eetlepel Gouden Medal ™ meel voor alle doeleinden

Stappen

  • 1. Verwarm in een koekenpan van 12 inch 1 eetlepel olie middellange hitte. Voeg prei toe; kook 3 tot 5 minuten, roer regelmatig, tot ze gaar zijn. Verwijder prei uit de koekenpan; apart zetten.
  • 2. Bestrooi beide kanten van de varkenskarbonades met zout en peper. In dezelfde koekenpan, warmte resterende 1 eetlepel olie op middelhoog vuur. Voeg varkensvlees toe; kook 5 tot 6 minuten, één keer draaien, tot ze aan elke kant goudbruin zijn. Lepel prei over varkensvlees. Giet bier rond varkensvlees. Verwarm tot het kookpunt; zet het vuur laag. dekken; Laat het 45 tot 50 minuten sudderen of tot het varkensvlees zacht is. Verwijder varkensvlees van koekepan; deksel om warm te houden.
  • 3. Roer in een kleine kom meel en 1/4 kop hete sappen uit de koekenpan. Giet mengsel in koekepan; kook op matig vuur 5 tot 6 minuten, roer constant met een garde, tot de jus is verdikt en bruisend. S 4. Serveer jus over varkenskoteletten.
  • Tips van experts
Prei zijn meestal ongeveer 12 cm lang en 1 tot 2 inches in diameter. Ze zien eruit als een grote groene ui, maar zijn milder van smaak dan uien. Snijd de prei voor het snijden doormidden en spoel goed om alle grit te verwijderen die tussen de lagen kan zitten.
  • Stout is een donker bier gemaakt van geroosterde mout of gerst, hop, water en gist. Stouts waren van oudsher de verzamelnaam voor de sterkste of stoutste dragers van een brouwerij. Iers stout is erg donker en heeft vaak een toast- of koffie-achtige smaak. De bekendste is Guinness, gevolgd door Murphy's en Beamish.
Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter