Italiaanse sinaasappelcake

  • Bereidingstijd: 20 min
  • Bereidingstijd: 2 uur 10 min
  • Porties: 12

Olijfolie en zoete Marsala-wijn geven een Italiaanse toets aan witte cakemix en romige smaak , klaar om glazuur uit te smeren

Ingrediënten

1 - doos Betty Crocker ™ Super Moist ™ witte cakemix
1 1/4 - kopjes water
1/3 - kop lichte olijfolie
1/4 - kopje zoet Marsala, Muscat of sherry dessertwijn, of sinaasappelsap
1 - eetlepel geraspte sinaasappelschil
3 - eieren
1 - container (12 oz) Betty Crocker ™ Opgeklopte slagroom of vanille glazuur
1 1/2 - theelepels geraspte sinaasappelschil
1 - eetlepel zoete Marsala, Muscat of sherry dessertwijn of sinaasappelsap
1 - eetlepel geraspte sinaasappelschil

Stappen

    1. Verwarm de oven voor tot 325 ° F (300 ° C voor donkere of nonstick pan). Royaal alleen sproeibodem van 10-inch springvorm met bakspray met bloem2. In grote kom, klop cake mix, water, olijfolie, 1/4 kop wijn, 1 eetlepel sinaasappelschil en de eieren met elektrische mixer aan lage snelheid 30 seconden, daarna op gemiddelde snelheid 2 minuten, af en toe een kraankom. Giet in de pan.3. Bak 50 tot 57 minuten of tot de tandenstoker in de buurt van het midden is geschoven, er schoon uitkomt. (De bovenkant van de cake kan donker goudbruin en gerimpeld lijken.) Koel volledig, ongeveer 1 uur.4. Laat het mes voorzichtig rond de zijkant van de pan lopen om los te maken; verwijder de zijkant van de pan. Breng cake over naar serveerschaal. In middelgrote kom roeren, 1 1/2 theelepels sinaasappelschil en 1 eetlepelwijn tot goed gemengd. Vorstbovenkant en kant van cake. Garneer met 1 eetlepel sinaasappelschil. Bewaar losjes afgedekt in de koelkast.
Tips van experts
    Als de springvorm niet beschikbaar is, bak dan cake in een pan van 13x9 inch op 350 ° F (325 ° F voor donkere of anti-aanbakpan) 30 à 35 minuten.

Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter