Slowcooker Varkensrollade met veenbessen

  • voorbereidingstijd: 15 min
  • kooktijd: 9 hr 15 min
  • Porties: 6

Zoete gedroogde veenbessen en taart met veenbessensap geven een fantastische smaak aan dit recept van varkensvlees dat langzaam wordt gekookt voor een delici ...

Ingredi├źnten

1 - (2 1/2 -lb.) gebraad zonder botten, schouderdeel van vet
1 kopje gezoete gedroogde cranberry's
1/2 kopje kippenbouillon
1 - theelepel geraspte sinaasappelschil
1/2 kopje cranberrysap cocktail
2 - eetlepels maïzena

Stappen

  • 1. Leg het varkensgebraad in een slowcooker van 3 1/2 tot 4 kwart gallon. In 2. Meng in een kleine kom veenbessen, bouillon, sinaasappelschil en 1/4 kopje cranberrysapcocktail; goed mengen. Giet over het braden. Cover 3. Deksel; kook op een lage stand gedurende 7 tot 9 uur. To 4. Om te serveren, leg je het vlees op de serveerschaal; bedek met folie om warm te blijven. Giet sappen van slowcooker in middelgrote steelpan; verwijder zo nodig vet.
  • 5. Meng in een kleine kom de resterende 1/4 kopje cranberrysap-cocktail en ma├»szetmeel; meng goed. Roer in sappen in steelpan. Kook en roer op middelhoog vuur tot het bruist en verdikt. Serveer met varkensgebraad. Garneer met gesnipperde sinaasappelschillen, indien gewenst.
  • Tips van experts
  • Gedroogde sinaasappelschil kan worden gebruikt in plaats van verse sinaasappelschillen. Zoek naar gedroogde schil bij de kruiden in de supermarkt.
Rozijnen kunnen worden gebruikt in plaats van de gedroogde veenbessen in dit gebraad, maar geven een iets zoetere smaak.Gestoomde sperziebonen en een pilaf met gemengde rijst passen goed bij dit varkensvlees gebraden. Maak de maaltijd af met warme broodjes en melk

Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter