Chocolade Bourbon Pompoen Cheesecake

  • Bereidingstijd: 40 min
  • Bereidingstijd: 9 uur 35 min
  • Porties: 16

Red Hot Holiday Trends - Net toen je dacht dat cheesecake niet lekkerder kon worden, hebben we toegevoegd een smaakvolle update van de bar: een generieke ...

Ingrediënten

Korst

2 - kopjes gingersnap koekje kruimels (35 tot 40 koekjes)
1/4 - kopje boter of margarine, gesmolten

Cheesecake

4 - pakjes ( 8 oz elk) roomkaas, verzacht
1 1/2 - kopjes suiker
1/4 - kop Gold Medal ™ meel voor alle doeleinden
4 - eieren
4 - eetlepels bourbon
1/2 - kop ingeblikte pompoen (geen pompoentaart mix)
1 1/2 - theelepels aromatische bitters
1 1/2 - theelepels gemalen gember
1 - theelepel gemalen kaneel
1/4 - theelepel gemalen nootmuskaat
1 - theelepel n vanille
3/4 - kopje halfzoete chocoladestukjes, gesmolten

Toppings

1/2 - kop caramel topping
2 - theelepels bourbon
- Dash aromatische bitters
- Geroosterde pecannoten, indien gewenst

Stappen

  • 1. Verwarmen oven tot 300 ° F. Vet 9-inch springvorm in met bakvorm of bakspray. Wikkel de buitenbodem en de zijkant van de pan met folie om lekken te voorkomen. Meng de ingrediënten van korst in een kleine kom. Druk het mengsel in de bodem en 1 inch bovenkant van de pan. Bak 8 tot 10 minuten of tot het is gezet. Koel 5 minuten.
  • 2. Klop in een grote kom roomkaas met een elektrische mixer op gemiddelde snelheid tot ze zacht en romig is; niet overbeat. Op lage snelheid, sla geleidelijk in suiker, dan bloem, dan eieren één voor één, enkel tot gemengd. Verwijder de helft van het roomkaasmengsel (ongeveer 3 kopjes) in een andere grote kom; . 3. Roer in het overgebleven roomkaasmengsel 2 eetlepels bourbon, de pompoen, 1 1/2 theelepels bitters, de gember, kaneel en nootmuskaat met garde tot een gladde massa. Schep de korst in de pan. In gereserveerde vulling van 3 kopjes, roer 2 eetlepels bourbon, de vanille en gesmolten chocolade; giet over de pompoenlaag direct in het midden van de pan. Hierdoor worden lagen gemaakt, zodat elke schijf een deel van elke smaak bevat.
  • 4. Plaats de ondiepe pan halfvol met heet water op het onderste ovenrek om scheuren zoveel mogelijk te voorkomen. Bak cheesecake 1 uur, 20 minuten tot 1 uur en 30 minuten, of tot de randjes zijn geplaatst, maar het midden van de cheesecake schudt nog steeds een beetje als je hem verplaatst.
  • 5. Schakel de oven uit; open de ovendeur ten minste 4 inch. Laat de cheesecake 30 minuten langer in de oven staan. Verwijderen uit de oven; plaats op koelrek. Zonder de zijkant van de pan los te maken, laat je het mes langs de rand van de pan lopen om de cheesecake los te maken. Koel in de pan op het koelrek gedurende 30 minuten. Bedek losjes; minimaal 6 uur, maar niet langer dan 24 uur koelen.
  • 6. Laat het mes rond de pan lopen om de cheesecake weer los te maken; verwijder voorzichtig de zijkant van de pan. Plaats de cheesecake op de serveerschaal. Roer de toplaag van de karamel, 2 theelepels bourbon en dash bitters bij elkaar. Serveren, besprenkelen met karamel en besprenkelen met pecannoten. Bedek en bewaar de overgebleven cheesecake.
  • Tips van experts
De sleutel tot een gladde bovenkant van een cheesecake is het gebruik van de juiste oventemperatuur en baktijd en het kloppen van het roomkaasmengsel tot het glad is.
  • Bitters zijn een intens gearomatiseerde mix van aromatische kruiden, blaft, bloemen, zaden en wortels. Het wordt in kleine hoeveelheden gebruikt om cocktails of voedsel te maken. Het komt in een verscheidenheid van smaken en is te vinden in de meeste slijterijen

Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter