Kip en Pancetta Risotto met Tallegio

  • Voorbereidingstijd: 50 min
  • Bereidingstijd: 50 min
  • Porties : 4

Maak een culinaire reis naar Noord-Italië zonder het vliegtuig! Deze romige, dromerige risotto neemt je er in stijl mee.

Ingrediënten

1 - eetlepel boter
3 - oz blokjes pancetta
1 - doos (32 oz) Progresso ™ groentebouillon
1 - kop in blokjes gesneden gele ui
1 - kopje ongekookte Arborio rijst
1/2 - kopje droge witte wijn
4 - kopjes baby rucola
1 - kop gehakte gekookte kip
2 1/2 - oz Tallegio kaas, in blokjes gesneden (1/2 kop)
1 - theelepel fijn gescheurde citroen schil

Stappen

  • 1. Smeer boter in een 4-kwart steelpan op middelhoog vuur. Voeg pancetta toe en kook tot het knapperig is. Overbrengen op de plaat met een lepel met gleuven; set 2. Ondertussen, in een microwavable glazen maatbeker van 1 kwart, de microgolfbouillon onbedekt gedurende 3 tot 4 minuten of tot het pruttelen. Cook 3. Bak de ui 4 tot 5 minuten in sauspan met boter, af en toe roeren, tot doorzichtig. Roer ongekookte rijst erdoor. Kook en roer 1 tot 2 minuten of tot rijst geuren ruikt. Wijn toevoegen; kook 1 tot 2 minuten, onder voortdurend roeren, tot bijna alle vloeistof wordt opgenomen.
  • 4. Verhoog het vuur tot gemiddeld hoog; roer in warme bouillon, 1/2 kop per keer, roer regelmatig en wacht 2 tot 3 minuten tussen toevoegingen, totdat alle vloeistof is geabsorbeerd, 18 tot 24 minuten. Remove 5. Haal van het vuur. Roer de rucola, kip, kaas en citroenschil erdoor. Blijf roeren tot de kaas smelt en het mengsel wordt verwarmd. Verdeel over 4 kommen; top met gereserveerde pancetta.
  • Tips van experts
  • Kan ik pancetta niet vinden? Bacon is een goede vervanger.
Door de bouillon toe te voegen aan een middelhoge hitte wordt het kookproces versneld, maar als het gemakkelijker voor je is om het langzaam aan te doen en op een middelhoog vuur te koken, werkt dat ook! Blijf gewoon in de bouillon roeren tot alles is verwerkt en de rijst een romige maar stevige textuur krijgt

Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter