Heavenly Molten Fudge Cakes

  • Voorbereidingstijd: 15 min
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Porties: 6

Love chocolate? Je vindt een warm, vloeiend chocoladecentrum dat decadentie uitstraalt wanneer je deze edelstenen inpakt.

Ingrediënten - 5 - ounces halfzoete of bitterzoete bak chocolade, in stukjes gesneden

1/2 - kop plus 2 eetlepels boter of margarine

3 - eieren

3 - eierdooiers
1 1/2 - kopjes poedersuiker
1/2 kopje Goud Medal ™ meel voor alle doeleinden
- Extra poedersuiker, indien gewenst
1 - kan (21 ounce) kersentaartvulling, indien gewenste

Stappen

1. Verwarm de oven tot 450 º F. Vet de onderkant en zijkant van zes 6-ounce custard cups in met bakvet. In de 2-kwart steelpan, smelt chocolade en boter op laag vuur, onder regelmatig roeren. Koel iets.

    2. Klop ondertussen in grote kom eieren en eierdooiers met een draadklopper of handklopper tot ze goed gemengd zijn. Klop de poedersuiker in met 1 1/2 kopjes. Klop het gesmolten chocolademengsel en het meel erdoor. Verdeel het beslag gelijkmatig over de custardcups3. Bak 11 tot 13 minuten of tot de zijkanten zijn gezet en de cakes zacht aanvoelen wanneer ze in het midden worden aangeraakt. Laat een klein mes of metalen spatel langs de zijkanten van de cake lopen om los te maken. Draai onmiddellijk ondersteboven op afzonderlijke platen; verwijder bekers. Bestrooi met extra poedersuiker. Top met taartvulling. Serveer warm.
  • Tips van experts

Ovenemperatuur en baktijd zijn essentieel voor het succes van het recept. Zorg ervoor dat u de minimale baktijd controleert. Als de cakes te zacht zijn of hun vorm niet behouden, bak dan een minuut of twee langer. Als de centra te kakelachtig van textuur zijn, bak dan de volgende keer een paar minuten minder.

    Maak het beslag een dag verder en giet het in de custard-kopjes. Bedek met plasticfolie en koel tot 24 uur. Het kan nodig zijn om de cake 1 à 2 minuten langer te bakken

Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter