Sticky Baked Ham

  • Voorbereidingstijd: 15 min
  • Bereidingstijd: 2 uur 15 min
  • Porties: 20

Balsamicoazijn voegt de perfecte aanvulling toe aan de traditionele smaken van mosterd en bruine suiker voor dit glazuur, waardoor een donkere en caram ontstaat ...

Ingrediënten

1 - 5-8 lb. volledig gekookte hamhelft (schacht of uiteinde)
Beker van 1/2 kopje bruine suiker
1/4 - Bekerachtige azijn kop
1/4 - Beker korrelige mosterd van Dijon

Stappen

  • 1. Verwarm de oven voor op 350 ° F. Bekleed een braadpan met folie
  • 2. Plaats de ham in de braadpan met de te snijden kant naar beneden. Rooster de ham onbedekt voor 1 (voor een 5 lb.ham) tot 2 uur uur (voor een 8 lb.ham). Mean 3. Intussen combineer de bruine suiker, balsamicoazijn en mosterd in een kleine kom. Borstel de ham met het glazuur; blijf roosteren gedurende nog eens 30 minuten, rijg elke 10 minuten met glazuur. Ham moet worden gebakken tot een interne temperatuur van 140 ° F. Verwijderen uit de oven; laat de ham 15 minuten rusten alvorens te snijden. Serveer.
  • Tips van experts
"Ik heb me altijd afgevraagd waarom er wordt gezegd dat hammen worden gebakken en kalkoenen worden geroosterd, wanneer ze allebei precies op dezelfde manier in de oven worden gekookt! De meeste hammen komen uit en zijn al volledig gaar, waardoor je ze een beetje kunt braden, je verwarmt in feite de ham met een mooi plakkerig glazuur erop geborsteld.Een ham is eenvoudig om een ​​menigte te voeden op een feestje, ze kunnen zichzelf serveren, en sanwiches maken als ze je steekt koekjes of broodjes uit, kinderen zijn er dol op en ham is goed in kamertemperatuur of koud als het warm is. " - Bak tot een binnentemperatuur van 140 graden. - Beveel ham aan met de snijkant naar beneden - hierdoor kan het glazuur op de hele buitenkant van de ham worden aangebracht, wordt de ham stabiel in de grill en kan het gesneden deel van de ham vochtig blijven - en in het vergroeide glazuur worden geroosterd op de bodem van de braadpan - Voering van de braadoven met folie is uitstekend idee - gemakkelijker ham verwijderen - en snel opruimen. - Kan elk type balsamico-azijn gebruiken - hoeft geen azijn te zijn. - Indien gewenst, is beglazing langer dan 30 minuten oké, maakt het glazuur gewoon meer gecarmeliseerd en "lekker"

Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter