Zoete aardappel Broccoli Soep

  • Bereidingstijd: 15 min
  • Bereidingstijd: 45 min
  • Porties: 6

Zoete aardappel en broccoli vormen samen een heerlijke soep - een stevig dinerrecept

Ingrediƫnten

1 - eetlepel olijfolie
1 - grote ui, in stukjes gesneden (1 kop)
1 - prei, in de lengte doorgesneden in de lengte, gespoeld, dun gesneden
3 1/2 - kopjes plantaardige bouillon of kippenbouillon met verlaagd natriumgehalte
3 - middelgrote zoete aardappelen, geschild, in stukken van 1 inch gesneden (4 kopjes)
1 - middelgrote appel , geschild, geboord, in stukken van 1 inch gesneden
2 - kopjes gehakte verse broccoliroosjes
1 - eetlepel water
6 - eetlepels zure room met verminderd vet
1/2 - middelgrote appel, in 12 dunne plakjes gesneden

Stappen

  • 1. Verwarm de olie op middelhoog vuur in een pan met een inhoud van 4 kwart. Voeg ui en prei toe aan olie; kook 4 minuten, roer regelmatig, tot het zacht is. Roer de bouillon, zoete aardappelen en stukjes appel erdoor. Verwarm tot het kookpunt; verminder hitte. Dek af en laat ongeveer 20 minuten sudderen of tot zoete aardappelen zacht zijn. Mean 2. Ondertussen plaats je in broccoli en water in een magnetronbestendige kom. Dek af met plastic folie en magnetron op Hoog 1 minuut 30 seconden of tot ze scherp zijn; zet opzij.
  • 3. Plaats in de blender of keukenmachine ongeveer een derde van het soepmengsel. dekken; mix op hoge snelheid tot een gladde, blinde blender om indien nodig aan de kant te schrapen. Giet in grote kom. Herhaal dit 2 keer meer met het resterende soepmengsel. Giet de soep terug in de pan; roer in broccoli. Dek af en verwarm op laag vuur ongeveer 10 minuten of tot het heet is.
  • 4. Verdeel de soep gelijkmatig over 6 kommen. Om te serveren, bedek elke portie met 1 eetlepel zure room en 2 appelschijfjes.
  • Tips van experts
Het mengen van soepen resulteert in een prachtige consistentie. Een andere manier om soepen te pureren is door een staafmixer te gebruiken. De soep kan in de originele pan bewaard worden; Zorg er wel voor dat de blender volledig ondergedompeld blijft om te voorkomen dat de soep gaat spetteren

Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter