Mexicaanse aardappel pannenkoeken

  • Prep tijd: 20 min
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Porties: 4

We voegden taco-kruiden toe aan traditionele aardappelpannenkoeken en vulden ze met guacamole en gepocheerde eieren voor een Mexicaanse draai aan dit ontbijt ...

Ingrediënten

1 - zeer grote of 2 kleine roodbruine aardappelen (ongeveer 10 oz Kooktijd:)
1 - eetlepel Oude El Paso ™ taco-kruidenmix (van 1-oz-verpakking)
2 - eetlepels plantaardige olie
- Water
- Witte azijn
4 - gepasteuriseerde eieren *
4 - eetlepels guacamole
- grof zeezout
- vers gemalen zwarte peper
- Gescheurde verse korianderblaadjes, indien gewenst

stappen

  • 1. Schil en rasp aardappelen in een middelgrote schaal. Voeg taco-kruidenmix toe; roer om te combineren.
  • 2. Verhit een 12-inch (bij voorkeur gietijzeren) koekenpan op middelhoog vuur. Voeg olie toe; draai de koekepan om te coaten.
  • 3. Vorm het aardappelmengsel in 4 pasteitjes. Pers overtollig vocht tussen de vingers; plaats in een koekenpan. Met pannenkoekentrainer drukt u op elke pannenkoek. Kook 2 tot 3 minuten aan elke kant of tot ze goudbruin zijn. Verwijder van koekepan; plaats 2 pannekoeken op elke serveerschaal. Deksel om warm te houden. To 4. Vul eieren van 2 kwart gallon met een paar centimeter water en een scheut witte azijn om eieren te pocheren. Verwarm tot net onder de sudder (er moeten bellen over de bodem en binnenkant van de pan komen, maar er komen geen luchtbellen naar de oppervlakte). Breek 1 ei in een schaaltje. Maak met een spatel of een houten lepel een bubbelbad in het water. Schuif het ei voorzichtig in het midden van de whirlpool. Kook ei 3 tot 5 minuten of tot het ei helemaal wit is en wiebelt een beetje. Verwijder het ei met een lepel met gleuven; plaats op de plaat. Herhaal met de resterende eieren.
  • 5. Schep 1 eetlepel guacamole op elke pannenkoek. Boven elk met 1 gepocheerd ei. Bestrooi de toppen met zout, peper en gescheurde koriander. Serveer onmiddellijk.
  • Tips van experts
* Gepasteuriseerde eieren zijn ongekookte eieren die met hitte zijn behandeld om bacteriën te doden die voedselvergiftiging en gastro-intestinale klachten kunnen veroorzaken. Omdat de eieren in dit recept niet gaar zijn, moet u gepasteuriseerde eieren gebruiken. Ze zijn te vinden in de melkkist bij grote supermarkten.
  • Voeg in blokjes gesneden tomaat of ui toe aan het aardappelmengsel voor extra textuur en smaak.
Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter