Gelaagde Garnaal Kooksalade

  • Voorbereidingstijd: 40 min
  • Bereidingstijd: 2 uur 0 min
  • Porties: 7

Breng het laagland van Carolina naar het land van gelaagde salades met deze eenvoudige knaller. Je kunt het zelfs een dag verder zetten om je volgende po te maken ...

Ingredi├źnten

1/4 - kopje langoesten, garnalen en krab koken
1/4 - kopje zout
1 1/2 - lb baby rood nieuw aardappelen (kleinst mogelijk)
2 - pond ongekookte deveined geschilde extra grote garnalen, verwijderde staartschalen
12 - oz andouille of kielbasa worst, diagonaal gesneden tot 1/2 centimeter
3 - blikjes (11 oz elk) hele korrel suikermaïs , ongeslepen
4 - kopjes koolsalammix of geraspte kool
1/2 - kop koolsladressing of zoete uivulling
1 - kop lente-uitjes, in dunne plakjes diagonaal gesneden
1 - kops cocktailsaus, indien gewenst

Stappen

  • 1. In grote soeppan, verwarm 6 liter water aan de kook. Voeg kookmix en zout toe; keer terug naar het kookpunt. Voeg aardappelen toe; kook 20 tot 30 minuten (afhankelijk van de grootte van de aardappelen) of kook tot het helemaal gaar is en de spies in het midden van de grootste aardappel komt schoon. Gebruik een lepel met gleuven om aardappelen in de kom te doen. Voeg garnalen toe aan water; keer terug naar het kookpunt en kook ongeveer 3 minuten of tot het helderroze is en overal gaar is. Giet garnalen af; gaaf. Mean 2. Spuit ondertussen een koekenpan van 10 inch met kookspray. Verhit de koekenpan op middelhoog vuur. Bak worst in koekepan 2 tot 4 minuten aan elke kant of tot bruin. Breng de worst over naar de plaat om af te koelen, spuit dan opnieuw in de pan en voeg mais toe aan de pan. Bak 5 tot 7 minuten of tot het bruin is. Haal van het vuur.
  • 3. Meng in de grote kom de koolsalammix met dressing, op de vacht gooien. Alle ingredi├źnten in de koelkast bewaren tot ze afgekoeld zijn, ongeveer 1 uur.
  • 4. Leg de salade in een kom van 3 1/2-kwart trifle of een glazen kom. Leg de aardappelen op de bodem en plaats de kool voorzichtig over aardappelen, zodat de zijkanten van de kom schoon blijven. Voeg worst, ma├»s, garnalen en lente-uitjes toe. Serveer met cocktailsaus
  • Tips van experts
Plaats een kleine glazen kom in het midden van de schaal bovenop de worst. Voeg er maïs en garnalen omheen toe en vul dan met een cocktailsaus voor een mooie presentatie.
  • Is het pittiger? Laat de garnalen in de kokende vloeistof weken nadat ze roze zijn geworden, 3 tot 5 minuten langer, zonder de warmte aan. Ze zullen meer van de kruiden absorberen zonder te lang te koken.
  • 4 kopjes (vanaf ongeveer 8 oren) verse ma├»skorrels gesneden uit ma├»skolven kunnen worden vervangen door de ma├»s in blik.
Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter