Gegrilde Teriyaki Varkenshaashaas en Ananas

  • Prep tijd: 40 min
  • Bereidingstijd: 8 uur 40 min
  • Porties: 6

Ontdek de magie van de marinade! De marinade smaken en mals maken

Ingrediƫnten

Teriyaki Marinade

1/4 - kop plantaardige olie
1/4 - kop sojasaus
2 - eetlepels ketchup
1 - eetlepel witte azijn
1/4 - theelepel peper
2 - teentjes knoflook, fijngehakt

Varkensvlees

2 - varkenshaasjes (ongeveer 3/4 pond per stuk)
1 - ananas, geschild en in plakjes van 1/2-inch gesneden

Stappen

  • 1. Meng alle ingrediĆ«nten van Teriyaki Marinade. Vouw het dunne uiteinde van elke varkenshaas onder zodat varkensvlees een gelijkmatige dikte heeft; zet vast met tandenstokers. Plaats varkensvlees in hersluitbare plastic voedsel-opslag zak of ondiep glas of plastic schotel. Giet de marinade over het varkensvlees; draai varkensvlees om aan te vallen met marinade. Verzegel de zak of dek af en koel minstens 8 uur, maar niet langer dan 24 uur, keer af en toe varkensvlees.
  • 2. Borstel grillrooster met plantaardige olie. Bij gebruik van houtskoolgrill, plaats de lekbak direct onder het grillgedeelte en plaats kolen rond de rand van de vuurhaard. Verwarm kolen of gas grill voor indirecte warmte.
  • 3. Verwijder varkensvlees uit de marinade; reserveer marinade. Bedek en gril het varkensvlees over de lekbak of over de onverwarmde kant van het gasrooster en 4 tot 5 inch van matig vuur 25 tot 30 minuten, poets af en toe met de marinade en draai Ć©Ć©n keer, tot het varkensvlees licht roze is in het midden. Snijd ananasplakken doormidden. Voeg ananas toe aan de grill voor de laatste 2 tot 4 minuten grillen, poetsen met de marinade en Ć©Ć©n keer draaien. Gooi de overgebleven marinade weg.
  • 4. Haal tandenstokers uit het varkensvlees. Snijd varkensvlees over graan in dunne plakjes. Serveer met ananas.

Tips van experts

  • Twee blikken ananas van 8-ounce gesneden ananas, gedraineerd, kunnen worden gebruikt in plaats van de verse ananas
  • Indirecte warmte wordt gebruikt voor het grillen van langer bakvoedsel, zoals varkenshaas . Plaats kolen rond de rand van de grill en plaats een lekbak in het midden onder het gebied waar het voedsel wordt gegrild.

Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter