Brined Whole Turkey

  • Voorbereidingstijd: 15 min
  • Bereidingstijd: 12 uur 30 min
  • Porties: 14

Maak van je volgende kalkoen de meest sappige en sappige die je ooit hebt geproefd!

Ingrediënten

2 - gallons koud water
2 - kopjes koosjer zout of 1 kop tafelzout
1 - hele kalkoen , niet voorgebraden (12 tot 14 pond), ontdooid als bevroren
1 - middelgrote ui, in vieren gesneden
1 - middelgrote wortel, grof gesneden
1 - middelgrote bleekselderij, grof gesneden
1 - theelepel gedroogde tijmbladeren
3 - eetlepels ongezouten boter, gesmolten

Stappen

  • 1. Meng koud water en zout in een grote schone emmer of soeppan (niet-corrosief); roer tot het zout is opgelost. Voeg kalkoen toe. Bedek en koel 8 tot 12 uur.
  • 2. Verwarm de oven tot 325 ° F. Verwijder kalkoen uit zoutoplossing; gooi pekel weg. Spoel kalkoen grondig onder stromend stromend water, wrijf zachtjes naar buiten en naar binnen in kalkoen om zout vrij te maken. Dep de huid en beide holtes in het interieur droog met papieren handdoeken
  • 3. Maak de nekhuid vast aan de achterkant van kalkoen met een spies. Vouw vleugels over de rug van kalkoen, zodat de punten elkaar raken. Gooi de ui, wortel, selderij en tijm met 1 eetlepel gesmolten boter; plaats in kalkoenholte
  • 4. Leg kalkoen met de borstzijde naar beneden op het rooster in een grote ondiepe braadpan. Borstel de hele achterkant van kalkoen met 1 eetlepel gesmolten boter. Draai kalkoen om. Borstel de gehele borstzijde van kalkoen met de resterende 1 eetlepel gesmolten boter. Steek een ovenveilige vleesthermometer erin, zodat de tip in het dikste deel van de binnenkant van de dij zit en het bot niet raakt. (Voeg geen water toe of bedek kalkoen.) Ro 5. Rooster onbedekt 3 uur 30 minuten tot 4 uur, tweemaal poetsen met panregen tijdens de laatste 30 minuten roosteren.
  • 6. Turkije is klaar als de thermometer 165 ° F aangeeft en drumsticks bewegen gemakkelijk wanneer ze worden opgetild of gedraaid. Als een vleesthermometer niet wordt gebruikt, begin dan met testen op gaarheid na ongeveer 3 uur. Als de kalkoen klaar is, leg hem dan op een warme schaal en dek af met aluminiumfolie om warm te blijven. Laat ongeveer 15 minuten staan ​​om het gemakkelijkst te snijden.
  • Tips van experts
Turkije kan de dag ervoor worden gepland. Goed afspoelen, afdekken en in de koelkast bewaren tot het tijd is om te braden.
  • Diepgevroren kalkoen smaakt net zo goed als vers en is gemakkelijk verkrijgbaar in elke supermarkt. Vergeet niet om voldoende tijd te geven om te ontdooien, aangezien de kalkoen volledig moet worden ontdooid alvorens te pekelen. Om deze volledige kalkoen te ontdooien, plaatst u de kalkoen (in de originele verpakking) 2 tot 3 dagen in een pan in de koelkast.
Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter