Mexicaanse chocoladetaart met karamelcrème Geur

  • Voorbereidingstijd: 25 min
  • Bereidingstijd: 1 uur en 45 minuten
  • Porties: 12

Meng smaken uit het zuiden van de grens voor deze rijke, kaneel geurende chocoladetaart met daarop een eenvoudige roomkaasglazuur

Ingrediënten

Taart

3/4 - kop warme koffie
1/2 kopje ongezoet bak cacao
3 - theelepels gemalen kaneel
2 - kopjes bloem voor alle doeleinden
1 - theelepel bakpoeder
3/4 - theelepel zout
1/2 - theelepel bakpoeder
3/4 - kopje boter of margarine, verzacht
1 3/4 - kopjes suiker
3 - eieren
3/4 - kop karnemelk
2 - theelepels vanille

Frosting

1 - blik (13.4 oz) dulce de leche (gekarameliseerde gezoete gecondenseerde melk)
1 - pakje (8 oz) roomkaas, verzacht
½ kopjes slagroom

Stappen

  • 1. Verwarm de oven tot 350 ° F. Sproei bodems en zijkanten van 2 (9-inch) ronde taartvormpjes met kookspray en lijnbodems van pannen met bakpapier of vetvrij papier.
  • 2. Klop in een middelgrote kom koffie, cacao en kaneel met een draadklopper tot een gladde massa ; zet opzij om iets af te koelen. Meng in een andere middelgrote kom bloem, bakpoeder, zout en bakpoeder tot het goed gemengd is; zet opzij.
  • 3. Klop in grote kom boter en suiker met een elektrische mixer op hoge snelheid tot ze romig zijn. Eieren toevoegen, één voor één, goed kloppen na elke toevoeging; opzij zetten. Roer karnemelk en vanille door het koffiemengsel. Beginnend met bloemmengsel, afwisselend bloemmengsel, 1/3 per keer, en koffiemengsel, 1/3 per keer, in botermengsel op gemiddelde snelheid, af en toe een schraperbak. Als alle ingrediënten zijn toegevoegd, klop dan 30 tot 60 seconden langer of tot het beslag glad is en goed gemengd. Giet in pannen. B 4. Bak 32 tot 37 minuten of tot de tandenstoker in het midden is geschoven, er schoon uitkomt en de cake veert terug wanneer licht in het midden wordt aangeraakt. Koel in pannen op koelrekken 10 minuten. Verwijder cakes van pannen tot koelrekken (laat papier op cake liggen). Koel volledig, ongeveer 30 minuten. In 5. Klop dulce de leche en roomkaas in een grote kom ongeveer 2 minuten op hoge snelheid of tot ze gemengd en glad zijn; schraap de kant van de kom. Klop de slagroom erdoor tot zich stijve pieken vormen
  • 6. Plaats op de serveerplaat 1 cake, met de afgeronde kant naar beneden; verwijder de papieren voering. Verspreid 3/4 kop van het berijpen over bovenkant tot binnen 1/2 duim van rand. Verwijder papier uit andere cake. Plaats de cake met de ronde kant naar boven op de eerste cake. Vorstzijde en top van cake met resterende frosting. Serveer onmiddellijk, of koel tot het serveren.
  • Tips van experts
Dulce de leche, een gekarameliseerde gecondenseerde melk, is te vinden in de sectie gecondenseerde melk met melk in de supermarkt.

Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter