Artisan Asiago Bread

  • Bereidingstijd: 25 min
  • Bereidingstijd: 4 uur 15 min
  • Porties: 24

Dit grote, met meel bestrooid brood ziet eruit en smaakt alsof het uit een bakkerij. Als je het snijdt, vind je zakken kaas verspreid ...

Ingrediënten

3 1/2 - tot 3 3/4 kopjes Goud Medal ™ broodmeel
1 - theelepelsuiker
1 - pakje regelmatig actief of snel werkende droge gist (2 1/4 theelepeltjes)
1 1/4 - kopjes zeer warm water (120 ° F tot 130 ° F)
2 - eetlepels olijfolie of plantaardige olie
2 - theelepel gedroogde rozemarijn of tijmblaadjes, indien gewenst
1 - theelepel zout
1 1/4 - kopjes in blokjes gesneden Asiago, Zwitsers of andere stevige kaas

Stappen

  • 1. Meng in een grote kom 1 1/2 kopjes bloem, suiker en gist. Voeg warm water toe. Klop met garde of elektrische mixer op lage snelheid 1 minuut, schraapbak regelmatig. Bedek strak met plasticfolie; laat ongeveer 1 uur staan ​​of tot het bubbelt.
  • 2. Roer olie, rozemarijn en zout erdoor. Roer voldoende bloem bij, 1/2 kop per keer, tot een zacht, zacht deeg ontstaat. Laat 15 minuten staan.
  • 3. Leg het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak. Kneed 5 tot 10 minuten of tot het deeg glad en veerkrachtig is. Kneed in een kop van de kaas. Vet grote kom in met bakvet. Plaats het deeg in de kom en draai het deeg om alle kanten te smeren. Dek de kom goed af met plasticfolie en laat 45-60 minuten rijzen op een warme plaats of tot het deeg in omvang is verdubbeld. Deeg is klaar als de indeuking blijft bestaan ​​wanneer deze wordt aangeraakt.
  • 4. Vet ongeïsoleerd bakblikje licht in met bakvet of bakspray. Leg het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak. Vorm zachtjes in een voetbalvormig brood, ongeveer 12 inch lang, door de deegpartijen naar beneden te rekken om een ​​gladde bovenkant te maken. Plaats het brood met de gladde kant naar boven op het bakplaat. Smeer het brood royaal in met meel. Bedek losjes met plasticfolie; laat het op een warme plaats 45-60 minuten rijzen of tot het deeg bijna is verdubbeld.
  • 5. Plaats een vierkante pan van 8 of 9 inch op het onderste rooster van de oven; voeg heet water toe om te pannen tot ongeveer 1/2 inch vanaf de bovenkant. Verwarm de oven op 450 ° F.
  • 6. Spuit het brood met koud water; bestrooi met bloem. Gebruik gekartelde mes, zorgvuldig gesneden 1/2-inch diepe schuine streep in de lengte naar beneden in het midden van het brood. Strooi de resterende 1/4 kop kaas in de schuine streep.
  • 7. Bak 10 minuten. Verlaag de oventemperatuur tot 400 ° F. Bak 20 tot 25 minuten langer of tot het brood diep goudkleurig is en hol klinkt bij het kloppen. Verwijderen van bakplaat naar koelrek; cool.

Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter