Gegrilde Kip Margherita Pizza's

  • Bereidingstijd: 35 min
  • Bereidingstijd: 35 min
  • Porties: 4

Verplaats het feest buitenshuis! Met behulp van tortilla korstjes en een paar toppings, kunt u individuele pizza's maken voor vier of 40.

Ingrediënten

1 - eetlepel olijfolie
1 - teentje knoflook, fijngehakt
2 - kippenborst zonder botten zonder botten (ongeveer 8 oz)
1/2 - theelepel gekruid zout
4 - Old El Paso ™ meel tortilla's (8 inch)
1 1/2 - kopjes fijn geraspte mozzarella kaas (6 oz)
2 - plum (Roma) tomaten, in dunne plakjes gesneden (ongeveer 10 oz )
1/4 - kop gesneden verse basilicumblaadjes

Stappen

  • 1. Verwarm gas- of houtskoolgrill. Meng in een kleine kom olie en knoflook. Borstel kippenborsten met 1 theelepel van het oliemengsel; bestrooi met gekruid zout. Plaats op de grill op middelhoog vuur. Bedek grill; kook 12 tot 18 minuten, een keer draaien, tot het sap van de kip helder is wanneer het midden van het dikste deel wordt gesneden (170 ° F). Zet het vuur laag tot medium laag
  • 2. Plaats op een niet-ingevette bakplaat tortilla's. Bestrijk het resterende oliemengsel. Snijd kip in reepjes. Leg kipreepjes op tortilla's. Strooi elk met 1/4 kop kaas. Top gelijkmatig met plakjes tomaat; bestrooi met de overgebleven kaas en basilicum.
  • 3. Schuif voorzichtig met grote spatel pizza's op grill op middelhoog vuur. Bedek grill; kook 3 tot 5 minuten, draai pizza's om hete plekken te vermijden, tot kaas is gesmolten en korsten knapperig zijn. Schuif pizza's terug op bakplaat.

Tips van experts

  • Probeer tortilla's met kleurrijke smaken in plaats van gewone tortilla's. Bekijk de Deli van de supermarkt of een Latijns-Amerikaanse markt voor spinazie, kruid, knoflook of tomatentortilla's.
  • Als u deze pizza's op randloze bakplaatjes monteert, schuiven de pizza's gemakkelijk op en van de grill. Als al je bakplaatjes velgen hebben, draai ze dan gewoon ondersteboven en monteer de pizza's aan de onderkant.

Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter