Gezouten Karamel Stout en Chocolade Cheesecake

  • Bereidingstijd: 15 min
  • Bereidingstijd: 7 uur 45 min
  • Porties: 16

Chocolade, bier en cheesecake - daar kan niets mis mee zijn!

Ingrediënten

Korst

1 - dunne chocolade wafelkoekjes, fijngemaakt (2 kopjes)
6 - eetlepels boter of margarine , gesmolten

Vulling

2 - pakjes (8 oz per stuk) roomkaas, verzacht
2/3 - kop kristalsuiker
3 - eieren
1 - zak (12 oz) halfzoete chocoladestukjes (2 kopjes), gesmolten
1 / 4 - kop slagroom
3/4 - kop stout bier
2 - eetlepels boter of margarine, gesmolten
1 - theelepel vanille

Biersaus en zout

1/2 - kopboter
1 1/4 - kopjes verpakte bruine suiker
2 - eetlepels stout bier
1/2 - kop slagroom
1 1/2 - theelepels zeezoutvlokken

Stappen

  • 1. Verwarm de oven tot 325 ° F. Meng in een middelgrote kom korstingrediënten; reserveer 1 eetlepel kruimels voor garnering. Druk op de resterende kruimels op de bodem en op 2 inch aan de bovenkant van de niet ingevette 10-inch springvorm. Wikkel folie rond de pan om druppels te vangen. Koel tijdens het vullen
  • 2. Klop in een grote kom roomkaas en kristalsuiker met een elektrische mixer op gemiddelde snelheid tot een gladde massa. Klop de eieren in, 1 per keer, tot ze goed gemengd zijn, de kom schrapen na elke toevoeging. Voeg gesmolten chocolade toe; goed slaan. Voeg resterende ingrediënten voor het vullen toe; slaan tot dat het glad is. Giet in de korst beklede pan.
  • 3. Bak 60 tot 70 minuten of tot randen zijn ingesteld; centrum van cheesecake zal zacht zijn. (Om het barsten te minimaliseren, plaats ondiepe pan halfvol heet water op het onderste ovenrek tijdens het bakken.) Zet ​​de oven uit; Laat de cheesecake 30 minuten langer in de oven staan.
  • 4. Laat een kleine metalen spatel voorzichtig rond de rand van de springvorm lopen. Koel volledig, ongeveer 2 uur. Minimaal 4 uur of een nacht in de koelkast
  • 5. Smelt in een pan met een inhoud van 2 kwart, 1/2 kop boter op middelhoog vuur. Voeg bruine suiker en 2 eetlepels stout bier toe. Verwarm tot het kookpunt; kook en roer ongeveer 1 minuut of totdat de suiker oplost. Roer ½ kop slagroom erdoor; keer terug naar het kookpunt. Haal van het vuur. Koel 10 minuten. To 6. Laat serveren met een kleine metalen spatel rond de rand van de springvorm; verwijder voorzichtig de folie en de zijkant van de pan. Snij cheesecake in plakjes. Sprenkel de saus over de plakjes; bestrooi met zout. Garneer met gereserveerde kruimels. Bedek en bewaar de overgebleven cheesecake.
  • Tips van experts
Maak je geen zorgen dat het midden van de cheesecake zacht is wanneer je het uit de oven haalt; het wordt stevig als het afkoelt. Om cheesecake gemakkelijk te snijden, dompelt u het mes onder in water en maakt u het na elke snede schoon.

Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter