Lemon-Lime Slab Pie

 • Voorbereidingstijd: 60 min
 • Bereidingstijd: 4 uur 0 min
 • Porties: 16

Zestig, scherp en pittig, deze plaktaart wordt gemakkelijk gemaakt met Pillsbury ™ taartbodems en krijgt zijn verse smaken van de geraspte schil en sap van le ...

Ingrediënten

Korst

1 - doos Pillsbury ™ gekoelde taartkorst, verzacht zoals aangegeven op doos

Vulling

2 1/2 - kopjes kristalsuiker
1/2 kopje maizena
2 1 / 2 - kopjes water
2 - theelepels geraspte citroenschil
2 - theelepels geraspte limoenschil
1/2 kopje verse citroensap
1/4 - kopje vers limoensap
5 - eidooiers
5 - eetlepels boter, in stukjes gesneden stukken

Topping

1 kop zware slagroom
3 - eetlepels poedersuiker
1/2 - theelepel vanille

Decoratie

2 - theelepels geraspte limoenschil

Stappen

 • 1. Verwarmen oven tot 450 ° F. Op een met bloem bestoven werkoppervlak rollen de korstjes op elkaar uit en stapelen ze op elkaar. Rol naar een rechthoek van 17 bij 12 inch. Plaats de korst in de niet ingevette 15x10x1-inch pan en druk stevig in de hoeken en zijkanten. Vouw extra korst onder, zelfs met randen van pan. Met behulp van de vork prikt u helemaal over de bodem en zijkanten.
 • 2. Bak 10 tot 12 minuten of tot ze goudbruin en volledig gebakken zijn. Koel volledig af op het koelrek, ongeveer 30 minuten.
 • 3. Meng in een steelpan van 3 kwart gallon kristalsuiker en maïszetmeel. Roer geleidelijk water, citroenschil, 2 theelepels limoenschil, het citroensap en limoensap tot een glad mengsel. Kook en roer op middelhoog vuur. Verwarm tot het kookpunt; kook 1 minuut, onder voortdurend roeren, tot het mengsel bruisend en verdikt is. Haal van het vuur.
 • 4. Klop de eierdooiers in een kleine kom met een garde. Klop geleidelijk ongeveer 1/2 kop heet mengsel in eierdooiers. Roer het eigeelmengsel geleidelijk in een heet mengsel in de pan. Kook op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren, tot het mengsel zacht begint te koken. Bak 2 minuten langer, onder voortdurend roeren. Verwijder van het vuur; boter erbij roeren. Giet over afgekoelde gebakken korst. Koel 15 minuten op kamertemperatuur en dek het af met plasticfolie. Zet minstens 2 uur of tot het in de koelkast staat. When 5. Haal de plasticfolie uit de vulling wanneer u klaar bent om hem te serveren. Snij de taart in 4 rijen en 4 rijen. In een kom met gekoeld medium kloppen Topping-ingrediënten met een elektrische mixer op matig hoge snelheid tot zich stijve pieken vormen.
 • 6. Lepel bijvult in de decoratietas met een 1/2 "-sterren piping-punt. Breng in het midden van elk stuk de druk gelijkmatig aan op de zak terwijl je knijpt, en pijp in een strakke cirkel om de bloem ongeveer 1,5 cm diameter te maken. Stop met knijpen en haal de zak er snel uit. Garneer rozetten met 2 theelepels limoenschil. Bewaar losjes afgedekt in de koelkast.
 • Tips van experts
1 middelgrote citroen levert ongeveer 3 eetlepels sap en 2 tot 3 theelepels geraspte citroenschil op.
 • 1 limoen geeft ongeveer 2 eetlepels sap en 1 tot 2 theelepels geraspte limoenschil
 • Tips van experts
1 middelgrote citroen levert ongeveer 3 eetlepels sap en 2 tot 3 theelepels geraspte citroenschil op.
 • 1 limoen geeft ongeveer 2 eetlepels sap en 1 tot 2 theelepels geraspte limoenschil
 • ">
Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter