Gegrilde zeevruchtenfoliepakken met citroenbieslook

  • Voorbereidingstijd: 40 min
  • Kooktijd : 40 min
  • Porties: 8

Op zoek naar een recept voor gegrilde visgerechten? Bekijk dan deze garnalen, coquilles en groentenpakketten besprenkeld met boter - een heerlijk diner om ...

Ingredi├źnten

Zeevruchtenpakketjes

32 - schaaldiertjes (littlenecks of cherrystones)
32 - ongekookte middelgrote garnalen in schelpen (ongeveer 1 1 / 4 lb), ontdooid indien bevroren
32 - zeeschelpen (ongeveer 2 1/2 lb)
4 - oren verse zoete maïs, kaf verwijderd, schoongemaakt, in vieren gesneden
32 - grote kerstomaatjes

Citroenbieslook

1/3 - kopje boter of margarine, gesmolten
2 - middellange geraspte citroenschil
2 - theelepels vers gehakt of 1/2 theelepel gevriesdroogde bieslook
- Verse bieslookstelen of vers gehakte verse bieslook, indien gewenst

Stappen

  • 1. Verwarm gas- of houtskoolgrill. Snijd 8 (18x12-inch) vellen stevig folie; spray met kookspray
  • 2. Plaats 4 tweekleppige schelpdieren, garnalen en sint-jakobsschelpen in het midden van elk vel; top elk met 2 stukjes ma├»s en 4 tomaten. Meng in kleine kom de ingredi├źnten van de boter. Sprenkel in elk pak ongeveer 2 theelepels boter over zeevruchten en groenten
  • 3. Breng 2 zijden folie aan zodat de randen elkaar raken. Afdichtranden afdichten, strak 1/2-inch vouw aanbrengen; opnieuw vouwen, zodat er ruimte is voor warmtecirculatie en expansie. Vouw andere kanten om te verzegelen.
  • 4. Plaats de pakketten op de grill op middelhoog vuur. Bedek grill; kook 15 tot 20 minuten, draai de pakjes 1/2 slag na 10 minuten, of tot de schelpdieren geopend zijn, de garnalen roze zijn en de Sint-jakobsschelpen wit en ondoorzichtig zijn. (De bereidingstijd kan vari├źren, afhankelijk van de geselecteerde ingredi├źnten.) Gooi eventuele mosselen weg die niet kunnen worden geopend. To 5. Snijd voor het serveren grote X over de bovenkant van elk pakket; vouw folie voorzichtig terug om stoom te laten ontsnappen. Top met bieslook.
  • Tips van experts
Mosselen kunnen worden vervangen door de kokkels. Als uw gasten niet voor mosselen of mosselen zorgen, kunt u in plaats daarvan de hoeveelheid garnalen of coquilles verdubbelen.

Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter