Rich Egg Bread

Bereidingstijd: 3 uur 5 min
  • Porties: 32
  • Bak een heerlijk brood of een indrukwekkend gevlochten broodIngrediënten
3 - tot 3 1/4 kopjes Gold Medal ™ meel voor alle doeleinden * of Beter voor brood ™ broodmeel

1/4 - kopsuiker

1 1/2 - theelepel zout

1 - pakje normale of sneldrogende droge gist (2 1/4 theelepeltjes)

1 - kopje heel warm water (120 ° tot 130 °)
2 - eetlepels plantaardige olie
1 - groot ei
- Boter of margarine, gesmolten, indien gewenst

Stappen


1. Meng in grote kom 1 1/2 kopjes bloem, suiker, zout en gist. Voeg warm water en olie toe. Klop met een elektrische mixer op lage snelheid 1 minuut, schraapkom regelmatig. Klop op gemiddelde snelheid 1 minuut, schraapkom regelmatig. Voeg een ei toe; slaan tot dat het glad is. Roer voldoende resterend meel bij om het deeg gemakkelijk te kunnen verwerken.2. Leg het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak. Kneed ongeveer 10 minuten of tot het deeg glad en veerkrachtig is. Vet grote kom in met bakvet. Plaats het deeg in de kom en draai het deeg om alle kanten te smeren. (Op dit punt kan het deeg tot 24 uur worden gekoeld.) Dek de schaal losjes af met plasticfolie en laat ongeveer 1 uur rijzen op een warme plaats of tot het deeg in omvang is verdubbeld. Deeg is klaar als de indeuking bij aanraking blijft bestaan.
  • 3. Vet de bodem en zijkanten in van 9x5-inch of 8x4-inch broodvorm met bakvet of spray met kookspray. Duw vuist voorzichtig in deeg om te laten leeglopen. Leg het deeg plat met de handen of deegrol in een rechthoek van 18x9 inch. Rol stevig op, beginnend op 9 inch. Knijp de rand van het deeg in de rol om het te verzegelen. Knijp elk uiteinde van de rol in om af te dichten. Vouw uiteinden onder het brood. Leg het brood met de kant naar beneden in de pan. Dek losjes af met plasticfolie licht besproeid met kookspray en laat ongeveer 1 uur rijzen op een warme plaats of tot het deeg is verdubbeld.
  • 4. Verplaats het ovenrek naar de lage stand, zodat de bovenkant van de pan in het midden van de oven staat. Verwarm de oven op 375 ° F. Bak 30 tot 35 minuten of tot het brood diep goudbruin is en hol klinkt bij het kloppen. Haal van de pan naar het rooster. Borstel brood met boter; cool.
  • Tips van experts
Maak het deeg volgens het recept. Bakplaat licht invetten of inkoken met kookspray. Nadat je de vuist in het deeg hebt geduwd, deel je in 3 gelijke delen. Rol elk deel in 14-inch touw. Plaats de touwen dicht bij elkaar op het bakplaat. Vlechttouwen voorzichtig en losjes, te beginnen in het midden; strek je niet uit. Knijpen eindigt; plooi eindigt veilig onder de vlecht. Borstel met plantaardige olie. Bedek losjes met plasticfolie en laat 40-50 minuten rijzen op een warme plaats of tot het deeg is verdubbeld. Verwarm de oven op 375 ° F. Meng in een kleine kom 1 eierdooier en 2 eetlepels water; borstel over vlecht. Bestrooi met maanzaad. Bak 25 tot 30 minuten of tot ze goudbruin zijnVlechttouwen voorzichtig en losjes, te beginnen in het midden; rekken niet uit.

Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter