Gegrilde Pacific Rim Tuna Salad

  • Voorbereidingstijd: 25 min
  • Bereidingstijd: 25 min
  • Porties: 4

Ananas en tonijn zijn grillpartners en toppers voor een salade met verse gerechten.

Ingrediƫnten

Teriyaki ananasverband

1/2 - kopje ananassap
1/4 - kopje teriyaki rijg en glazuur (vanaf 12 -oz fles)
1 - eetlepel sesamolie
1/4 - theelepel gemalen gember

Salade

12 - stukjes (elk 1 1/2 inch) verse ananas (2 kopjes)
4 - tonijnsteaks (ongeveer 4 oz elk)
4 - kopjes hapklare stukjes gemengde salade greens
1 - kop druiventomaten of cherrytomaatjes, in tweeƫn gesneden
1 - kleine rode ui, gesneden, gescheiden in ringen
1/2 - kop sesam haverzemelen sticks

Stappen

  • 1. Verwarm gas- of houtskoolgrill. Meng alle dressingingrediĆ«nten in een kleine kom met een draadmepper; reserveer 2 eetlepels. On 2. Op elk van de 2 (10-inch) metalen spiesen rijgt u ananas, waarbij er een ruimte van 1/4 inch tussen elk stuk overblijft. Borstel 1 eetlepel van de gereserveerde dressing op ananas; borstel resterende 1 eetlepel gereserveerde dressing op tonijn
  • 3. Spuit het grillrek zorgvuldig met kookspray. Plaats tonijn op de grill. Bedek grill; kook op een matig vuur ongeveer 10 minuten, draai Ć©Ć©n keer en voeg ananas toe voor de laatste 5 minuten van het grillen, tot de vis gemakkelijk uitsmeert met de vork en in het midden iets roze is.
  • 4. Verdeel onder 4 borden salades, tomaten en ui. Boven elk met ananas en tonijn. Bestrooi met sesamsticks. Serveer met de resterende dressing.
  • Tips van experts
Roerbak-saus kan worden vervangen door de teriyakiasteeg en glazuur. Kies een roerbakkende saus die een siroopachtige, niet waterige, consistentie heeft, dus het is vergelijkbaar met de teriyakiasteeg en glazuur. Als je de sesam haverzemelensticks niet kunt vinden, kunnen croutons met ui en knoflook op smaak worden gebracht.
  • Teriyaki rijg en glazuur heeft een dikke, stroopachtige consistentie en moet niet worden verward met teriyaki-marinade of -saus, die meer waterig. Zoek naar dit smakelijke en veelzijdige product in het Aziatisch gangpad foods

Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter