Dubbelbananenbrood

  • Bereidingstijd: 15 min
  • Bereidingstijd: 3 uur 25 min
  • Porties: 16

Gedroogde bananenschilfers verpompen de smaak in en bovenop dit brood. De knapperige banaan-ontbijtgranen topping is een bonus.

Ingrediënten

Brood

3/4 - kop suiker
1/4 - kopje canola of plantaardige olie
3/4 - kopje karnemelk
2 - theelepels vanille
1 - ei
1 - kop puree zeer rijpe bananen (2 medium)
2 - kopjes Gold Medal ™ meel voor alle doeleinden
1 - theelepel bakpoeder
1/4 - theelepel zout
3/4 - kop gedroogde bananenchips, fijngesneden
2 - kopjes Havermout Crisp® Amandelgraangewas, licht geplet

Topping

1/2 kop Havermout Crisp® Amandelgraangewas, geplet
2 - theelepel suiker
2 - theelepels canola of plantaardige olie
- Gereserveerd 2 eetlepels bananenchips

Stappen

  • 1. Verwarm de oven tot 350 ° F. Spuit alleen de onderkant van een 9 x 5-inch broodpan met kookspray. Klop in de grote kom 3/4 kops suiker en 1/4 kop olie met een elektrische mixer op lage snelheid tot alles goed gemengd is. Sla in karnemelk, vanille en ei net tot gemengd; kloppen in bananen. With 2. Roer met een lepel bloem, zuiveringszout en zout net tot de blender. Leg 2 eetlepels gehakte banaanchips opzij voor het beleg. Roer de resterende banaanchips en 2 kopjes ontbijtgranen door het bloemmengsel. Lepel in de pan; verspreid gelijkmatig. Meng de toppingrediënten in een kleine kom tot ze kruimelig zijn. Strooi over het beslag in de pan; klop zachtjes op beslag.
  • 3. Bak 1 uur tot 1 uur en 10 minuten of tot de tandenstoker in het midden is gestoken er schoon uitkomt. Koel 10 minuten. Haal van de pan naar het koelrek. Koel volledig, ongeveer 2 uur, voordat je gaat snijden.
  • Tips van experts
De speciale knapperige toplaag werkt het beste wanneer het graan wordt geplet en de banaanchips worden in stukken gesneden van dezelfde grootte. Dep de topping lichtjes op het beslag om te zorgen dat het er niet af valt na het bakken.
  • Bananen bevatten vitamine B6, ook wel pyridoxine genoemd. Vitamine B6 is belangrijk voor de vertering van eiwitten, plus het helpt het haar en de zenuwen gezond te houden
Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter