Oranje Madeleines

  • Prep tijd: 30 min
  • Bereidingstijd: 42 min
  • Porties: 2

Deze mooie schelpvormige koekjes zijn precies goed voor uw volgende koffie- of theefeest. Ze krijgen een extra boost sinaasappelsmaak van geraspt of ...

Ingrediënten

1 - ei, gescheiden
1/2 - beker kristalsuiker
1 - beker Gold Medal ™ meel voor alle doeleinden
1/2 - kop melk
2 - eetlepels plantaardige olie
1 - eetlepel sinaasappelsap met sinaasappelsmaak orange 1 1/2 - theelepels bakpoeder
1 1/2 - theelepels geraspte sinaasappelschil
1/4 - theelepel zout
- poedersuiker

Stappen
    1. Verwarm de oven tot 375ºF. Smeer en bak vierentwintig 3-inch madeleine mallen. Klop het eiwit in een kleine kom met een elektrische mixer op hoge snelheid tot het schuimt. Klop in 1/4 kop kristalsuiker, 1 eetlepel per keer. Blijf kloppen tot het stijf en glanzend is; zet meringue opzij2. Klop eigeel, resterende 1/4 kop kristalsuiker en de resterende ingrediënten behalve poedersuiker in middelgrote kom met een elektrische mixer op hoge snelheid 2 minuten, af en toe een schrapende kom. Meringue inschuiven3. Vormen voor 2/3 vullen. Tik stevig tegen het aanrecht om luchtbellen te verwijderen. Bak 10 tot 12 minuten of tot de randen lichtbruin zijn. Koel iets voordat je het uit de pan haalt. Koel op een rooster. Bestrooi met poedersuiker vlak voor het opdienen.
Tips van experts
    Koekje of cake? Madeleines zijn kleine, vederlichte cakes die als koekjes worden gegeten. Ze krijgen hun karakteristieke vorm van een speciale pan met schelpvormige schaalindelingen.Zoek naar madeleine pannen in de kookapparatuursectie van een warenhuis. Of probeer een taartversiering of een gastronomische winkel.

Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter