Hart Gezond Kookboek Broccoli-Kaas Soep

  • Bereidingstijd: 25 min
  • Bereidingstijd: 25 min
  • Porties: 6

Betty Crocker's Heart Gezond kookboek deelt een recept! Diner klaar in 25 minuten! Probeer deze kaasachtige broccolisoep gegarneerd met popcorn - een de ...

Ingredi├źnten

1 - eetlepel canola of sojaolie
1 - middelgrote ui, gehakt (1/2 kopje)
1 - eetlepel bloem voor alle doeleinden
1 - theelepel zout
3 - kopjes sojamelk of vetvrije (magere) melk met originele smaak
2 - theelepeltjes maïszetmeel
1 1/2 - kopjes geraspte vetarme scherpe Cheddar kaas (6 oz)
3 - kopjes hapklare fris of ingevroren (ontdooide) broccoliroosjes
1 - kop popper popcorn met verlaagd vetgehalte, indien gewenst

Stappen

  • 1. Verwarm de olie op middelhoog vuur in een pan van 3 kwart gallon. Roer de ui, bloem en zout erdoor. Kook 2 tot 3 minuten, onder voortdurend roeren, tot de ui zacht is.
  • 2. Roer de sojamelk en maizena in een kleine kom met draad tot glad. Roer geleidelijk in het uimengsel. Kook 5 tot 6 minuten, roer regelmatig, tot het dik en bubbelend is.
  • 3. Roer de kaas erdoor. Kook ongeveer 3 minuten, vaak roerend, tot de kaas is gesmolten. Roer de broccoli erdoor. Kook ongeveer 1 minuut of tot het heet is, af en toe roerend. Serveer met popcorn

Tips van experts

  • Soja-eiwit kan, in de context van een vetarm dieet met een laag cholesterolgehalte, het risico op hartaandoeningen helpen verminderen. Onderzoek suggereert dat wanneer ongeveer 25 gram soja-eiwit dagelijks wordt gegeten van sojaproducten, het cholesterolgehalte in het bloed de neiging heeft te dalen. Deze lekkere soep is een goed begin, met ongeveer een derde van de 25 gram per dag in ├ę├ęn portie.

Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter