Gegrilde kip met hele kip

  • Bereidingstijd: 35 min
  • Bereidingstijd: 7 uur 20 min
  • Porties: 4

De resultaten zijn zo sappig en smaakvol dat je nooit meer een niet-gekruide kip kunt grillen!

Ingrediƫnten

1/2-kopje zout
2 - eetlepels suiker
3 - theelepel chili poeder
4 1/2 - kopjes water
1 - blik of fles (12 oz) bier
1 - hele kip (3 1/2 lb)

Stappen

  • 1. Voor het maken van pekel, in een pan met een inhoud van 3 kwart, meng zout, suiker en chili poeder. Roer 1 1/2 kopjes water door. Verhit tot het kookpunt op matig vuur, onder regelmatig roeren. Verlaag het vuur tot gemiddeld laag; kook 2 tot 4 minuten, vaak roerend, tot het meeste zout is opgelost. Haal van het vuur. Roer de resterende 3 kopjes water en het bier erdoor. Koel, onder af en toe roeren, tot kamertemperatuur en alle zout is opgelost, ongeveer 20 minuten.
  • 2. Verwijder de nek en organen van de kip en gooi deze weg. Spoel de kip af met koud water. Plaats de kip in een grote hersluitbare plastic zak voor voedselopslag. Voeg pekel toe. Knijp in de zak om overtollige lucht te verwijderen, breng pekel op rond de kip om te bedekken; zeehond tas. Zet de zak in een middelgrote kom; koel in 5 tot 6 uur om te marineren.
  • 3. Verwarm gas- of houtskoolgrill voor indirect grillen zoals aangegeven in de handleiding. Verwijder kip uit pekel; gooi pekel weg. Breng de vleesthermometer aan, zodat de tip in het dikste deel van de binnenkant van de dij zit en het bot niet raakt. Leg de kip op onverwarmd gebied op de grill; dekrooster. Kook op middelhoog vuur 1 1/4 tot 1 3/4 uur of tot de thermometer 180 Ā° F aangeeft en de poten gemakkelijk bewegen wanneer ze geheven of gedraaid zijn.

Tips van experts

  • In dit recept dringt het bier door het vlees van de kip samen met de pekel, lenen extra smaak en extra vocht.

Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter