Key Lime-dessert met frambozensaus

  • Bereidingstijd: 45 min
  • Bereidingstijd: 6 uur 45 min
  • Porties: 24

Probeer deze mooie traktatie voor een feestelijke finale tijdens een bijeenkomst dat is goed voor 24. Je kunt het in minder dan een uur laten koelen.

Ingrediënten

Vulling

2 - (3-oz.) pkg. Jell-O ™ gelatine met limoenaroma
2 kopjes kokend water
1 kopje Belangrijke limoensap
2 - (14 oz) blikjes gezoete gecondenseerde melk (niet verdampt)
1 - pint (2 kopjes) slagroom

Korst

45 - graham cracker pleinen
2 - eetlepels Key lime juice
2 - eetlepels water

Frambozen saus

1 - (18-oz.) Pot (1 1/2 kopjes) pitloze frambozenjam
2 - eetlepels water

Garneer, indien gewenst

- Verse frambozen
- Geraspte limoenschil of verse muntblaadjes

Trap

  • 1. Meng in een grote kom gelatine en kokend water; roer 2 tot 3 minuten of tot opgelost. Voeg 1 kopje limoensap en de gezoete gecondenseerde melk toe; kloppen met een elektrische mixer op gemiddelde snelheid tot een gladde massa. Zet opzij.
  • 2. Klop de slagroom in een middelgrote kom tot zich stijve pieken vormen. Giet slagroom zachtjes in een mengsel van gelatine net tot gecombineerd.
  • 3. Vet een pan van 13x9 inch in. Leg 5 crackervierkanten in de lengte van de ingevette pan; herhaal het vormen van 2 extra rijen en gebruik een kooktijd: van 15 crackervierkanten om de bodem van de pan te bedekken. Zet apart.
  • 4. Meng in een kleine kom 2 eetlepels limoensap en 2 eetlepels water. Borstel het sapmengsel op elk vierkantje van de cracker in de pan tot het is bevochtigd. Giet voorzichtig 3 1/3 kopjes over de korst van de cracker; verspreid gelijkmatig. Herhaal kraker en vullingslagen 2 keer. Tik zachtjes op een harde ondergrond en druk alle crackers die dicht bij de oppervlakte zitten naar beneden. Bedek met folie; minimaal 6 uur of een nacht in de koelkast bewaren. Mean 5. Meng intussen in een middelgrote magnetronbestendige kom jam en 2 eetlepels water. Magnetron op medium ongeveer 30 seconden of tot jam is gesmolten, roer tweemaal. dekken; in de koelkast bewaren tot serveren
  • 6. Snijd het dessert in vierkanten. Schep 1 eetlepel raspberry-saus op elke afzonderlijke dessertbord. Plaats dessertvierkanten op borden. Garneer met frambozen en limoenschil. Bewaar in de koelkast.
  • Tips van experts
Key limes zijn afkomstig uit Key West, Florida, maar worden ook geteeld in Mexico, het Caribisch gebied en Latijns-Amerika. Het zijn kleine limoenen met een dunne schil, geelachtig groene kleur en een delicate, scherpe smaak.
  • Als u geen Key-limoensap kunt vinden, kunt u regelmatig Perzisch limoensap gebruiken, maar de hoeveelheid in de vulling verminderen tot 3/4 kop
Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter