Olifantentaart

 • Bereidingstijd: 35 min
 • Bereidingstijd: 3 uur 35 min
 • Porties: 16

Deze cake is zo veelzijdig - denk aan een jungledecum verjaardag, babydouche of circusfeest.

Ingrediënten

1-vaks Betty Crocker ™ Super Moist ™ gele cakemix
- water, plantaardige olie en eieren nodig op cakemixdoos
- dienblad of karton (18x14 inch), bedekt met papier en plastic voedselfolie of folie
2 - Containers Betty Crocker ™ Rijke en romige of geklopte vanille glazuur
- Voedselkleur
2 - kleine ronde met chocolade bedekte romige pepermunt
4 - grote zwarte gumdrops

Stappen

 • 1. Verwarm de oven tot 350 ° F (325 ° F) voor donkere of anti-aanbakpannen). Vet de bodems en zijkanten in van ronde bakvormen van 2 (8 inch) met bakvet of bakspray
 • 2. Maak en bak de cake mix zoals aangegeven op de doos voor rondjes van 8 inch. Koel 10 minuten; verwijder van pannen naar koelrekken. Koel volledig, ongeveer 1 uur. Voor eenvoudiger verwerken, koelen of bevriezen van cakes 30 minuten tot 1 uur of tot ze stevig zijn. Use 3. Gebruik het diagram (sjabloon vindt u onder de Tips hieronder) als richtlijn om de olifant vorm te geven. Snijd 1 inch plak van de rand van de cake ongeveer 2 centimeter in de taart. Knip een klein omgekeerd U-vormig stuk voor de kofferbak. Plaats lichaam in lade. Van overgebleven cake, vorm stam van u-vormig kopstuk en staart van de getrimde secties. Leg de stam en staartstukken naast het lichaam. Herhaal met de overgebleven taart, draai het diagram om zodat olifanten tegenover elkaar kunnen staan.
 • 4. Schuimglazuur in een grote kom. Roer genoeg voedsel in kleur tot de gewenste kleur. Smeer dunne laag glazuur over stukjes cake om in kruimels te verzegelen. Bewaar de cake 30 tot 60 minuten in de koelkast of vries deze in om het glazuur in te stellen.
 • 5. Laat de hele cake rusten met de rest van het glazuur. Voeg pepermuntjes toe voor de ogen. Druk op 2 van de gumdrops samen; op gezoete oppervlakte, rol gumdrops met deegrol om groot dun blad te vormen. Herhaal met nog 2 gumdrops. Knip elk gumdrop-vel in zoals in het schema om er uit te zien als oren. Druk de oren in het glazuur op de olifant om vast te maken. Snijd teenvormen van stukjes gumdrop-blad. Plaats op de bodem van de olifantspoten.
De taart is super schattig en gemakkelijk te maken dankzij onze taartsnijmal.
  Tips van experts
Verander de kleuren van het glazuur zodat ze passen bij het thema van het feest.
 • Het koelen of invriezen van de cake maakt het steviger tot rijp, dus gemakkelijker te doen!
 • Een kleiner feestje ontvangen? Maak gewoon een olifantentaart. Wikkel en bevries de tweede cake maximaal 2 maanden

Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter