Zwitserse varkenskotelet en aardappelschotel

  • Bereidingstijd: 20 min
  • Bereidingstijd: 1 uur 25 min
  • Porties: 4

Twee soorten aardappelen werken samen met varkenskarbonades in een favoriet bij koud weer

Ingrediënten

1 - envelop (1.8 oz) witte sausmix
2 - kopjes melk
1 - kop geraspte Zwitserse kaas (4 oz)
1/2 - theelepel gedroogde rozemarijnblaadjes, verkruimeld
3 - medium Yukon goudaardappelen, geschild, in plakjes gesneden (4 kopjes)
1 - medium donker-oranje zoete aardappel, geschild, in plakjes gesneden (1 1 / 2 kopjes)
1 - middelgrote ui, in dunne plakjes
4 - varkenslende karbonades, 1/2 inch dik
1/2 - gekruid lamszout, gekruid met peper

Stappen

  • 1. Verwarm de oven tot 350 ° F. Spuit 11x7-inch (2-kwart) glazen ovenschaal met kookspray. In een 1/2-kwart steelpan, mix mix mix en melk. Verhit tot het kookpunt op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren met een draadklopper. Roer de kaas en rozemarijn erdoor tot de kaas gesmolten is.
  • 2. Schep de helft van de Yukon goudaardappelen, alle zoete aardappel en de helft van de ui in de ovenschaal. Verspreid ongeveer de helft van de saus over de bovenkant. Laag met resterende aardappelen en ui; bedek met de resterende saus. Cover 3. Dek af en bak 30 minuten. Verwarm intussen 12-inch anti-aanbak koekepan op middelhoog vuur. Bestrooi beide kanten van de varkenskarbonades met gekruid gekruid zout. Bak varkensvlees in koekepan 4 tot 5 minuten, één keer draaien, tot bruin. Place 4. Leg varkensvlees op aardappelen. Bak ongecoucht 30 tot 35 minuten langer of tot het varkensvlees niet meer roze is bij het snijden in de buurt van bot en aardappelen zijn zacht.
  • Tips van experts
Als je geen gekruid zout bij de hand hebt, strooi dan de karbonades met zout en peper. Koteletten zonder been werken ook goed in dit recept.Yukon goudaardappelen zijn vochtig en boterachtig met een gouden vlees. Als deze niet beschikbaar zijn, gebruikt u in plaats daarvan rode aardappelen.

Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter