Suiker en kruiden krans

  • Voorbereidingstijd: 30 min
  • Bereidingstijd: 2 uur 0 min.
  • Porties: 24

Op zoek naar zoet en pittig brood gemaakt met Gold Medal® Better for Bread ™ broodmeel? Bekijk dan dit suiker-en-specerij kransrecept

Ingrediënten

1/4 - kopje water
3/4 - kopje zure room
1 - ei
3 - kopjes Gouden medaille ™ Beter voor brood ™ broodmeel
3 - eetlepels kristalsuiker
1 - theelepel zout
2 - theelepel broodmachine of snelle actieve droge gist
1 - ei, geklopt
3 - eetlepels witte grove suikerkristallen (decoratiesuiker) of kristalsuiker
1/4 - theelepel gemalen kaneel
1/4 - theelepel gemalen kruidnagels
1/4 - theelepel gemalen noot eg Stap
1. Meet voorzichtig, plaats water, zure room, ei, bloem, kristalsuiker, zout en gist in de broodmachine in de volgorde aanbevolen door de fabrikant. Selecteer deeg / handmatige cyclus. Gebruik geen vertragingscycli.
  • 2. Verwijder het deeg uit de pan met licht met bloem bestoven handen. Dek af en laat 10 minuten rusten op een licht met bloem bestrooid oppervlak. Gr 3. Vet grote bakplaat in met bakvet. Verdeel het deeg in drie delen. Rol elke derde in 26-inch touw; plaats de touwen naast elkaar. Begin bij het midden, vlecht het ene uiteinde voorzichtig en losjes aan elkaar; herhaal met een ander einde. Knijp eindigt om vast te maken. Vorm vlecht in cirkel op bakplaat; knijpen eindigt samen. (Krans kan worden afgedekt met plasticfolie en gekoeld tot 48 uur.) Voor het bakken, haal de krans uit de koelkast en verwijder plasticfolie. Dek af met een theedoek en laat het op een warme plaats ongeveer 2 uur rijzen of tot het dubbel is.) Deksel en laat op een warme plaats 45 tot 50 minuten rijzen of tot het dubbele is. (Deeg is klaar als er bij het aanraken een indeuking blijft bestaan.)
  • 4. Verwarm de oven tot 350º. Borstel geklopt ei over het deeg. Meng suikerkristallen, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat; strooi over het deeg. Bak 25 tot 30 minuten of tot ze goudbruin zijn.
  • Tips van experts
Begin bij het midden, vlecht voorzichtig en losjes.Vorm de vlecht in de cirkel en knijp de uiteinden samen.

Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter