Gebraden gans met Apple vulling

  • Voorbereidingstijd: 1 uur 30 minuten
  • Bereidingstijd: 5 uur 25 min
  • Porties: 8

Vier de feestdagen op een nieuwe manier door een gans te roosteren voor het diner, in plaats van de traditionele kalkoen. Bespaar tijd voor opruimen door het aanbrengen van de roas ...

Ingrediënten

1 - hele gans (8 tot 10 lb), ontdooid als bevroren
1/4 - kopje boter
2 - middelgrote stengels bleekselderij (met bladeren), fijngesneden ( 1 kop)
1 - middelgrote ui, gehakt (1/2 kop)
6 - kopjes zacht broodkruim (ongeveer 9 sneetjes brood)
3 - middelgrote ongepelde taart appels, gehakt (3 kopjes)
1 1/2 - theelepels gehakt vers of 1/2 theelepel gewreven salieblaadjes *
3/4 - theelepel vers gehakt of 1/4 theelepel gedroogde tijmbladeren
1/2 - theelepel zout
1/4 - theelepel peper
- panjus, indien gewenst

Stappen

  • 1. Verwarm de oven tot 350 ° F. Gooi organen en nek weg of reserveer voor een ander gebruik. Verwijder het overtollige vet van de gans.
  • 2. Leg de gans omhoog in de ondiepe braadpan op het rooster. Maak de nekhuid vast aan de achterkant van een gans met spies. Vouw de vleugels over de achterkant van de gans zodat de punten elkaar raken. Prik de huid helemaal door met een vork zodat het vet kan weglopen. Steek een ovenveilige vleesthermometer erin, zodat de tip in het dikste deel van de binnenkant van de dij zit en het bot niet raakt. (Voeg geen water toe of bedek de gans.) Ro 3. Rooster onbedekt 3 uur tot 3 uur en 30 minuten (plaats indien nodig tent van folie losjes op gans gedurende het laatste uur om overmatige bruining te voorkomen), en verwijder af en toe overtollig vet uit de pan. Ondertussen spuit je 2-kwart gallon met kookspray. In een pan van 3 kwart gallon smelt u boter op middelhoog vuur. Bak selderij en ui in boter, af en toe roeren, tot ze zacht zijn; verwijder van hitte. Roer de resterende ingrediënten uit behalve jus. Schep in de braadpan. Dek af en laat het in de koelkast totdat het gebakken is. B 4. Bak de vulling afgedekt naast de gans gedurende de laatste 35 tot 45 minuten braadtijd, verwijder de folie gedurende de laatste 10 minuten van het bakken, tot het midden heet is en de randen beginnen te bruinen. Gans is gedaan wanneer de thermometer ten minste 165 ° F leest en de benen gemakkelijk bewegen wanneer ze worden opgetild of gedraaid. Bewaar druppels als u jus maakt. Laat 15 tot 20 minuten staan ​​voor het gemakkelijkste snijwerk.
  • Tips van experts
* 3/2 theelepel gemalen salie kan worden vervangen

Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter