Gezouten karamel-vanilleboon Vla-taart

  • Bereidingstijd: 45 min
  • Bereidingstijd: 4 uur 45 min
  • Porties: 8

De perfecte afsluiter van een elegante maaltijd, deze taart bevat complexe smaken en een zijdeachtige, romige textuur

Ingrediënten

Vanille Bean Custard

2 - kopjes volle melk
1 - vanille boon
Tweekoppige suiker
1/3 - kopje maizena
6 - eierdooiers
1/4 - kopje boter, verzacht, in kleine blokjes gesneden

Chocolade korst

32 - Oreo ™ chocolade crème broodjeskoekjes
1/2 kopje boter, gesmolten

Gezouten karamel

1 - zak (14 oz) karamels, onverpakt
1/3 - kopje geëvaporeerde melk (uit blik van 12 oz)
1/2 - theelepel zout

Stappen

  • 1. Giet volle melk in een grote pan. Met een scherp snijmes, snijd het midden van de vanilleboon in. Schraap de zaden van de binnenkant van de boon; voeg zaden en bonen toe aan melk. Verwarm langzaam tot het kookt op een laag vuurtje. Mean 2. Meng intussen in een grote kom suiker en maizena met de garde. Eierdooiers toevoegen; meng met garde tot gecombineerd. Voeg langzaam ongeveer 1/2 kopje van de hete melk toe aan het eimengsel, onder voortdurend roeren. Breng het mengsel terug in de pan; kook en roer tot het ingedikt is. Haal van het vuur af
  • 3. Druk de vla door de fijnmazige zeef in de kom. Voeg 1/4 kop boter, één stuk tegelijk toe, roerend met garde tot het is opgenomen. Druk op plasticfolie op het oppervlak van de banketbakkersroom. Koel tot volledig afgekoeld, minimaal 4 uur of 's nachts.
  • 4. Verwarm de oven tot 350 ° F. Plaats cookies in de keukenmachine. dekken; verwerken met aan-en-uit pulsen tot er fijne kruimels ontstaan. (Of plaats cookies in een hersluitbare plastic zak voor voedselopslag, verzegel de zak en smeer ze fijn met deegroller of vleeshamer.) Meng in een middelgrote kom koekjeskruimels en gesmolten boter. Druk het mengsel in de bodem en bovenkant van de 11-inch taartvorm. Bak 10 tot 15 minuten of tot het is gezet. Koel. In 5. Verwarm in een middelgrote pan, karamels en verdampte melk op middelhoog vuur, onder regelmatig roeren, tot de karamel is gesmolten. Roer tot een gladde massa; zout toevoegen. Haal van het vuur. To 6. Giet gezouten karamel in de korst in de korst; verspreid gelijkmatig. Laat het apparaat minimaal 15 minuten staan ​​om op te zetten. Verwijder de vla van de koelkast en roer met de garde tot een gladde massa. Custard voorzichtig over de karamellaag verdelen. Serveer onmiddellijk.
  • Tips van experts
  • Deze taart kan het beste worden geserveerd direct nadat de custard op de karamellaag is uitgesmeerd. Als u niet meteen serveert, moet u deze in de koelkast bewaren tot u klaar bent om te serveren. De vla begint na een paar uur te scheiden, dus het is het beste om zo snel mogelijk te serveren.
De banketbakkersroom en -korst kunnen beide een dag van tevoren worden bereid

Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter