Caramel-Apple Boter Cheesecake

  • Bereidingstijd: 40 min
  • Bereidingstijd: 8 uur 25 min
  • Porties: 16

Deze romige cheesecake met karamelsaus is een overheerlijk dessert

Ingrediënten

1 1/2 - kopjes gingersnap cookie crumbs
1/4 - kopje boter of margarine, gesmolten
20 - karamels, onverpakt
3/4 - kopje appelboter
3 - pakjes (8 oz elk) roomkaas, verzacht
1/4 - kopsuiker
2 - eetlepels Gold Medal ™ meel voor alle doeleinden
3 - eieren

Karamelsaus

30 - karamels, onverpakt
1/2 - beker half en half

Stappen

  • 1. Verwarm de oven tot 300 ° F. Wikkel buiten 9- of 10-inch springvorm in stevige folie. Meng in een kleine kom koekjeskruimels en boter. Druk in de bodem en 1/2 inch naar boven kanten van niet ingevette pan
  • 2. In middelgrote magnetron kom, magnetron 20 karamels en 1/2 kopje van de appelboter blootgelegd op High 2 1/2 tot 3 minuten, roeren om de 30 seconden , tot het gesmolten is. Roer de resterende 1/4 kopje appelboter erdoor; opzij zetten om af te koelen
  • 3. Klop in een grote kom roomkaas, suiker en bloem met een elektrische mixer op gemiddelde snelheid ongeveer 1 minuut of tot ze glad en romig is. Druk op lage snelheid eieren in, 1 per keer. Reserve 1/2 kopbeslag. Vouw het karamelmengsel in het resterende beslag zonder het volledig te mengen en laat enkele vegen achter. Giet over korst. Laat lepels gereserveerd beslag erover vallen. Snij een paar keer door beslag met een mes voor gemarmerd ontwerp.
  • 4. Bak 1 uur 15 minuten tot 1 uur en 25 minuten of tot het midden er bijna uitziet wanneer de pan schudt. Zonder de zijkant van de pan los te laten, laat je de metalen spatel voorzichtig rond de cheesecake lopen om los te maken. Zet de oven uit; open de ovendeur ten minste 4 inch. Laat de cheesecake 30 minuten in de oven staan ​​en haal hem dan uit de oven; volledig afkoelen op kamertemperatuur, ongeveer 2 uur. Bedek en koel minstens 4 uur of 's nachts. Laat de metalen spatel rond de cheesecake lopen om hem weer los te maken. Verwijder de zijkant van de pan; laat de cheesecake op de bodem van de pan liggen om te serveren.
  • 5. Verwarm in een pan met een kookvorm 30 karamellen en de halve en halve laag op laag vuur, en roer regelmatig, totdat de karamel volledig is gesmolten. Serveer warm of koel over plakjes cheesecake.

Tips van experts

  • Een keukenmachine werkt goed voor het maken van de koekjeskruimels. Je kunt ook de boter toevoegen aan de kruimels in de keukenmachine en een paar keer pulseren om ze te mengen.
  • Gebruik zelfgemaakte of gekochte appelboter voor dit recept. Zoek naar de appelboter in de buurt van de jam en de gelei.

Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter