Chocolade cashewnoten Karameltaart

  • Bereidingstijd: 20 min
  • Bereidingstijd: 3 uur 45 min
  • Porties: 12

Bak dit heerlijke karameltaart gegarneerd met cashewnoten - een perfect dessert voor alle chocoladeliefhebbers

Ingrediƫnten

1 - roll (16,5 oz) gekoeld suiker koekjesdeeg
24 - karamels, onverpakt
1 1/2 - kopjes slagroom
1 - kop gehakte cashewnoten, geroosterde
1 - zak (10 oz) bitterzoete chocoladestukjes
1/4 - theelepel koosjer (grof) zout

Stappen

  • 1. Verwarm de oven tot 350 Ā° F. Druk op koekjesdeeg in de onder- en bovenkant van de niet ingevette 11-inch taartvormpan met verwijderbare bodem. Koel 15 minuten. Bak 15 tot 18 minuten of tot het is gezet. Het deeg bladert tijdens het bakken, maar behoudt zijn vorm wanneer het wordt geplaatst.
  • 2. Bak in 1 maatpan, en roer de karamel en 1/4 kopje slagroom op laag vuur, en roer regelmatig, tot het gesmolten en glad is. Plaats in de middelgrote kom cashewnoten. Giet 1/4 kop karamelmengsel over cashewnoten; gooien tot volledig gecoat. Opzij zetten. Koel het resterende karamelmengsel 5 minuten. Giet over gebakken taartschelp; 30 minuten koelen.
  • 3. Plaats in de middelgrote kom chocoladestukjes. In een pan met een inhoud van 1 kwart verhit de resterende 1 1/4 kopjes slagroom tot het kookpunt. Verwijder van het vuur; giet over chocoladeschilfers. Laat 2 minuten staan; roer zachtjes tot een gladde massa. Giet mengsel over karamellaag in scherpe shell; laat 15 minuten staan. Break-out cashewnoten; plaats op scherp. Bestrooi met zout. Koel 2 uur of tot het is gezet. Bewaar restjes in de koelkast.

Tips van experts

  • Om noten te roosteren, verwarm de oven tot 350 Ā° F. Verdeel de cashewnoten in een ingevette ondiepe pan. Bak onafgedekt 6 tot 10 minuten, af en toe roeren, tot het lichtbruin is

Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter