Citruskaastaart met bessen

  • Bereidingstijd: 30 min
  • Bereidingstijd: 14 uur 5 min
  • Porties: 16

Ontmoet een grootse en smakelijke cheesecake die je met trots mag serveren. Wees klaar om het recept te delen!

Ingrediënten

Citruskorst

1 kopje Gold Medal ™ bloem voor alle doeleinden
1/2 kopje boter of margarine, verzacht
1/4 - kopsuiker
1 - eetlepel geraspte citroenschil
1 - eierdooier

Vulling

5 - pakjes (8 oz per stuk) roomkaas, verzacht
1 3/4 - kopjes suiker
3 - eetlepels Gouden Medal ™ meel voor alle doeleinden
1 - eetlepel geraspte sinaasappelschil
1 - eetlepel geraspte citroenschil
1/4 - theelepel zout
5 - eieren
2 - eierdooiers
1/4 - kop slagroom

Topping

3/4 - kop slagroom
1/2 kopje verse frambozen

Stappen

  • 1. Zet het ovenrek in de laagste positie. Verwarm de oven op 375 ° F. Vet de 10-inch springvorm in. Meng in een middelgrote kom alle ingrediënten van de korst, met de handen. Druk een derde deel van het mengsel gelijkmatig op de bodem van de pan. Druk het resterende mengsel tot halverwege de zijkant van de pan. Bak 8 tot 10 minuten of tot het licht goudbruin is. In 2. Klop de roomkaas, 1 3/4 kopjes suiker, 3 eetlepels bloem, de sinaasappelschil, citroenschil en zout met een elektrische mixer op gemiddelde snelheid ongeveer 1 in grote kom. minuut of tot het glad is. Klop de eieren, 2 eierdooiers en 1/4 kop slagroom erdoor en klop op lage snelheid tot alles goed gemengd is. Giet in gebakken korst (de pan is vol). Bak 20 minuten.
  • 3. Verlaag de oventemperatuur tot 300 ° F. Bak ongeveer 35 minuten langer of tot het midden is ingesteld. (Steek geen mes erin, want het gat kan cheesecake doen barsten.) Zet ​​de oven uit en laat de cheesecake 15 minuten in de oven. Koel in de pan op het koelrek 15 minuten.
  • 4. Laat het mes rond de pan lopen om de cheesecake los te maken. Koel het onoverdekte ongeveer 3 uur of tot gekoeld; dek af en blijf minimaal 9 uur maar niet langer dan 48 uur koelen.
  • 5. Laat het mes rond de pan lopen om de cheesecake los te maken; verwijder voorzichtig de zijkant van de pan. In gekoelde kleine kom, slagklopper van 3/4 kop met elektrische mixer op hoge snelheid tot stijf. Smeer de slagroom over de kwarktaart. Garneer met frambozen. Bewaren in de koelkast.
  • Tips van experts
Laat de abrikozen- of bessensiroop in een zigzag-ontwerp over de dessertbordjes druppelen voordat u de plakjes cheesecake toevoegt.
  • Geen frambozen? Bosbessen, bramen en aardbeien vormen geweldige toppers die alleen of gemengd zijn.
Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter