Groentepotjes

  • Bereidingstijd: 35 min
  • Bereidingstijd: 0 min
  • Porties: 10

Aziatische warme groentehapjes - klaar in minder dan een uur!

Ingrediënten

1 1/2 - kopjes vetvrij kippenbouillon
1 - middelgrote ui, fijngehakt (1/2 kop)
1 - middelgrote stengel bleekselderij, fijngehakt (1/2 kop)
1 / 2 - kop dun gesneden kool
1/2 - gehakte champignons
1 - theelepel geraspte gemberwortel
2 - teentjes knoflook, fijngehakt
1 - theelepel sojasaus
1 - theelepel donkere sesamolie
1/2 - pakje (16 -diepte): wonton skins (30 skins)

Stappen

  • 1. Verwarm 3/4 kop van de bouillon tot het kookpunt in 10-inch anti-aanbak koekepan op middelhoog vuur. Roer ui, selderij, kool, champignons, gemberwortel en knoflook erdoor. Kook 5 tot 8 minuten, roer regelmatig en voeg meer bouillon toe als de groenten beginnen te kleven, tot de groenten zacht zijn; verwijder van hitte. Roer de sojasaus en sesamolie erdoor. Verwijder het groentemengsel van de koekenpan. Bakplaat wegvegen.
  • 2. Borstel de randen van 1 huid af met water. Plaats 1 volle theelepel groentemengsel op het midden van de schil. Vouw de huid dubbel over het vullen en knijp de randen om te verzegelen. Maak vouwen in afgedichte randen om plooien aan één kant van elke potsticker te vormen. Herhaal dit met de resterende wontons en het groentemengsel
  • 3. Spuit de koekenpan met de kookspray; verwarm de koekenpan op middelhoog vuur. Kook de potstickers in de koekenpan, geplooide zijkanten, ongeveer 1 minuut of tot de bodems lichtbruin zijn. Voeg resterende 3/4 kop bouillon toe. Dek af en kook 5 tot 8 minuten of tot de meeste vloeistof is opgenomen.

Tips van experts

  • Als u graag potstickers en andere knoedels maakt, wilt u misschien een knoedelspecialist kopen. Deze gadgets maken snel werk van vullen, vouwen en krimpen. Zoek ze op keukengerei of in de keuken-gadgetsectie van een warenhuis.

Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter