Volkorenbananenbrood met Caramel Glazuur

  • Voorbereidingstijd: 30 min
  • Bereidingstijd: 3 uur 55 min
  • Porties: 12

Een zacht volkoren bananenbrood gesmoord in een karamel glazuur en gegarneerd met pecannoten ? Ja, alstublieft!

Ingrediënten

Brood

2 - kopjes wit volkoren meel
1 - theelepel bakpoeder
1/2 - theelepel bakpoeder
1/2 - theelepel zout
1/2 - kopje boter, verzacht
1 / 2 - beker kristalsuiker
1/2 - kopje verpakte bruine suiker
2 - eieren
1 1/3 - kopjes geprakte zeer rijpe bananen (3 medium)
1/2 - kop gehakte pecannoten, geroosterd *

Glazuur

1 / 2 - kopje verpakte bruine suiker
3 - eetlepels zware slagroom
2 - eetlepels boter, gesneden
1 - eetlepel lichte glucosestroop
1/2 - gehakte pecannoten, geroosterd *

Stappen

  • 1. Verwarm de oven tot 325 ° F. Sproeibodem van 9 x 5-inch broodpan met kookspray. Roer in een middelgrote kom bloem, bakpoeder, bakpoeder en zout met garde
  • 2. Klop in een grote kom 1/2 kop boter, kristalsuiker en 1/2 kop bruine suiker met een elektrische mixer op gemiddelde snelheid van 3 minuten of tot licht en luchtig. Klop de eieren een voor een in en klop na elke toevoeging goed. Op lage snelheid, klop in bananen. Klop het bloemmengsel erbij tot het is bevochtigd. Roer 1/2 pecannoten erdoor. Schep in de pan.
  • 3. Bak 1 uur 10 minuten tot 1 uur 20 minuten of tot de tandenstoker in het midden is gestoken er schoon uitkomt. Koel in pan koelrek 10 minuten
  • 4. Draai de zijkanten van het brood uit de pan; haal uit de pan en leg de bovenzijde op het koelrek. Koel volledig, ongeveer 2 uur. Mean 5. Ondertussen, in 1-kwart gallonpan, combineer alle glansingrediënten behalve pecannoten. Breng het op middelhoog vuur aan de kook en roer regelmatig, totdat de suiker is gesmolten. Kook, zonder te roeren, 45 tot 60 seconden of tot ingedikt. Giet in een kleine kom; Koel 30 tot 40 minuten of tot het voldoende koel is om te verspreiden, af en toe roeren. Verspreid de karamel over de bovenkant van gekoeld brood; strooi 1/2 kop gehakte pecannoten over karamel. Laten staan ​​tot ze zijn uitgezet.
  • Tips van experts
Gebruik voor de beste bananensmaak de oudste bananen met een donkere schil. Bewaar rijpe bananen voor toekomstig gebruik in brood door ze volledig te bevriezen in hersluitbare vries plastic zakken. Ze worden papperig en zijn perfect voor banaanbrood of smoothies.
  • Zorg er bij het roeren van de karamel voor dat alle suiker wordt opgelost voordat het kookt en verdikt, of dat er kristallisatie kan optreden. Als er suiker is die niet aan de zijkant van de pan is opgelost, gebruik dan een in water gedrenkte deegborstel om de suikerkristallen vóór het koken in de karamel te spoelen. * Om op pecannoten te roosteren, bak in een ingevette ondiepe pan bij 325 ° F gedurende 7 tot 11 minuten, af en toe roeren, tot lichtbruin.
Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter