Kaneel Appelbroodjes

 • Voorbereidingstijd: 30 min
 • Bereidingstijd: 3 uur 1 min
 • Porties: 20

Deze fantastische broodjes zien er eigenlijk uit als appels! Ze voegen veel plezier en een goede smaak toe aan het ontbijt of brunch.

Ingrediënten

1 - normale of snelle actieve droge gist verpakken
1 - kop ongezoet appelsap, verwarmd (105 ° F tot 115 ° F)
3 1/2 - tot 4 kopjes Gold Medal ™ meel voor alle doeleinden
1/3 - kopsuiker
1 - theelepel zout
1/4 - kopje boter of margarine, verzacht
1 - ei
3/4 - kop rode suiker
1 1 / 2 - theelepeltjes gemalen kaneel
40 - rozijnen (1/4 kop)
1/3 - kopje boter of margarine, gesmolten
5 - kaneelstokjes
20 - verse muntblaadjes, gematteerd

Stappen

 • 1. Gist oplossen in appelsap in grote kom; laat 1 minuut staan. Meng in 2 kopjes bloem, 1/3 kop suiker, het zout, 1/4 kop boter en het ei; slag krachtig met draadklopper tot goed gemengd. Roer genoeg overgebleven bloem erdoor om het deeg gemakkelijk te kunnen verwerken. Place 2. Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak; rol zacht in bloem om te coaten. Kneed ongeveer 3 minuten of tot het glad en veerkrachtig is. Leg het deeg in een grote kom ingevet met bakvet en draai het deeg om alle kanten te smeren. (Deeg kan op dit moment niet langer dan 24 uur worden gekoeld.) Dek de kom goed af met plasticfolie en laat het op warme dagen 60 tot 70 minuten rijzen of tot bijna het dubbele. (Deeg is gereed als de indeuking blijft bestaan ​​wanneer deze wordt aangeraakt.)
 • 3. Smeer 12 muffins met medium muffin, 2 1 / 2x1 1/4 inch. Meng rode suiker en kaneel. Duw vuist voorzichtig in deeg om te laten leeglopen. Verdeel in 20 gelijke stukken; dek en koel 8 stukken. Verlaag elk van de resterende 12 stukjes in 2-inch ronde. Plaats 2 rozijnen in het midden voor appelzaden. Breng de zijkanten van het deeg over rozijnen; knijp randen om af te dichten. Doop deeg in gesmolten boter om volledig te bedekken; jas met suiker-kaneelmengsel. Plaats de afgeknepen zijkanten in muffinbekers. Steek het handvat einde van de houten lepel ongeveer 3/4 inch in de top van elk, en draai de hendel iets om inkepingen te maken voor de stengel. Bedek losjes met plasticfolie en laat 35 minuten rijzen op een warme plaats.
 • 4. Verwarm de oven tot 375ºF. Bak 14 tot 16 minuten of tot rollen net beginnen te bruinen onder coating. Onmiddellijk van de pan naar het rooster verwijderen. Herhaal de stappen met gekoelde stukken. Koele broodjes 30 minuten. Breek elk kaneelstokje in vieren. Voeg in inkepingen in appels voor stengels. Plaats muntblaadjes naast de stengel.
 • Tips van experts
Ovens zijn ideale, tochtvrije plaatsen om deeg te maken. Plaats de kom met deeg in een onverwarmde oven. Zet een grote pan heet water onder de kom op het onderste rek van de oven en laat de gist zijn magie werken
 • Maak de "rode suiker" voor deze heerlijke broodjes door een paar druppels rode voedselkleur toe te voegen aan 3/4 kopje kristalsuiker. Roer met een vork suiker tot de kleur gelijkmatig verdeeld is
 • Creëer een spectaculair middelpunt door deze appelrollen te serveren die uit een Pastry Cornucopia druipen (recept op deze site). Vergeet de camera niet!
 • Creëer een spectaculair middelpunt door deze appelrollen te serveren die uit een Pastry Cornucopia druipen (recept op deze site). Vergeet de camera niet!
 • ">
Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter