Kip Tamales met Adobo Sauce

  • Voorbereidingstijd: 30 min
  • Bereidingstijd: 1 uur 50 min
  • Porties: 60

De authentieke smaak in deze tamales komt van de maïsmaïs in het deeg en de maïskolven ze zijn ingestoomd. De chipotle chiles in een ...

Ingredi├źnten

64 - gedroogde maïs kaf, 4 kaf gereserveerd

Tamale deeg

7 - kopjes instant maïs masa voor tamales
1 1/4 - kopjes verkorten
1 1/4 - theelepels zout
1 - theelepel kippenbouillonkorrels
1/2 - theelepel bakpoeder
6 - tot 7 kopjes Progresso Ôäó kipbouillon met verlaagd natriumgehalte (uit twee pakjes van 32 oz)

Kipvulling

1 / 3 - grote ui, in partjes gesneden
2 - kleine chipotle chiles in adobo-saus (uit blik van 7 oz)
2 - teentjes knoflook, fijngehakt
2 1/2 kopjes Progresso Ôäó kipfles met verlaagd natriumgehalte (van 32-oz. Doos)
1 - blik (14,5 oz) Muir Glen Ôäó biologisch vuur geroosterde blokjes tomaat, uitgelekt
1/4 kop tomatensaus
2 - eetlepels witte wijnazijn
1 1/2 - theelepeltjes kippenbouillonkorrels
1/2 - theelepel gedroogde oregano bladeren, indien gewenst
1/4 - theelepel zout
2 - theelepels plantaardige olie
4 - kopjes geraspte gekookte kipfilet

Stappen

  • 1. Trek 1/4-inch snaren van gereserveerde kaf om tamales te wikkelen of gebruik touw; opzij zetten. Bedek de maiskolven (inclusief getrokken reeksen) met warm water en laat ze minimaal 30 minuten staan ÔÇőÔÇőtot ze soepel zijn. Mean 2. Integreer in een grote kom alle tamale deegingredi├źnten, te beginnen met 6 kopjes bouillon. Klop met een elektrische mixer tot alles goed is gemengd, voeg zo nodig kippenbouillon toe om zacht deeg te maken.
  • 3. Plaats alle ingredi├źnten in de blender behalve olie en kip. dekken; mix tot een gladde massa
  • 4. Verhit de olie in een pan van 3 kwart gallon op middelhoog vuur. Roer het tomatenmengsel erdoor. Kook ongeveer 10 minuten, af en toe roeren, tot het heet is. Roer de kip erdoor; kook op middelhoog vuur ongeveer 15 minuten, af en toe roeren, tot het mengsel dikker wordt. Giet de saus af van het vullen; reserve om te dienen over tamales, indien gewenst.
  • 5. Graan kaf afvoeren; dep droog met papieren handdoeken. Leg 3 afgestreken eetlepels deeg op elke ma├»sschil; iets uitgesmeerd waardoor de inkeping in het midden wordt geplaatst met de achterkant van de lepel. Plaats ongeveer 1 eetlepel vulling op het midden van het deeg en vouw het deeg rond de vulling. Als de schillen te klein zijn, overlappen twee ma├»spotten. Vouw bodem 1/3 van de ma├»sschil over het vullen; vouw de zijkanten naar het midden toe. Dassen met ma├»sstrengen.
  • 6. Plaats in twee voorraadpotten van 5 kwart of Nederlandse ovens ronde koelrekken. Giet kokend water bijna naar de bovenkant van het rooster. (Water mag geen tamales raken.) Plaats tamales op het rek. Sta tamales in potten en leun tegen alle kanten rondom. dekken; verminder hitte tot middelhoog. Laat het ongeveer 60 minuten zachtjes sudderen tot het tamale deeg stevig wordt. Voeg water toe als dat nodig is. Laat het 20 minuten onbedekt staan.
  • 7. Vouw elke tamale voorzichtig open door touw en opening te verwijderen. Lepel gereserveerde saus over elke tamale, indien gewenst.
  • Tips van experts
U kunt kip van het draaispit gebruiken voor een gemakkelijke bereidingstijd: bereiding en smaak. Je kunt de tamales serveren met minder vaak bereide bonen

Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter