Eenvoudig oranje-cranberry-dessert

  • voorbereidingstijd: 15 min
  • kooktijd: 3 uur 15 min
  • Porties: 12

Bevroren pondcake zorgt voor een snelle assemblage van een opvallende trifle gevuld met verse smaak.

Ingrediënten

1 - pakket (3 ounces) vanillepudding en taartvullende mix (niet instant)
2 - kopjes melk
1 - kop slagroom (zware) room
1 - eetlepel poedersuiker
1 - pakje (10.75 ounce) bevroren pond cake, ontdooid
1/4 - kopje sinaasappelsap likeur of sinaasappelsap
3/4 - kop bevroren cranberry-sinaasappelsaus (van 12-ounce container), ontdooid
1 kopje verse frambozen
1 - kan (11 ounce) mandarijn segmenten, gedraineerd
- extra verse frambozen, indien gewenst

stappen

  • 1. mix puddingmix en melk in 2-kwartssaus. Verwarm tot het kookpunt op matig vuur, constant roerend; verwijder van hitte. Plaats plastic folie direct op de pudding. Koel 2 uur of tot het volledig is afgekoeld
  • 2. Klop de slagroom in een gekoelde kleine kom met een elektrische mixer op hoge snelheid totdat zich zachte pieken vormen. Voeg poedersuiker toe; slaan tot stijve pieken vormen. Vouw 1/2 kop van de slagroom in de pudding. Cut 3. Snijd pondcake in 1/2-duimplakken; snij elke schijf kruiselings doormidden. Leg ongeveer een derde van de cakestukken in de bodem van de kom met de schuine kant, of leg de helft van de cakestukken in de bodem van de kom met de rechte kant. Bestrooi met 2 eetlepels likeur. Verspreid ongeveer een derde of de helft van de cranberry-sinaasappelsaus over cake. Top met de helft van de frambozen en oranje segmenten. Schep 1 kopje van het puddingmengsel over fruit. Herhaal de lagen met de resterende cake, likeur, cranberry-sinaasappelsaus, frambozen, sinaasappelsegmenten en het puddingmengsel. Top met de resterende slagroom. Koel 1 uur voor het serveren. Garneer met extra frambozen.
  • Tips van experts
Gelaagde desserts, zoals deze verrukking tijdens de vakantie, kunnen Bereidingstijd zijn: bereid in een grote mooie glazen kom. Als de zijkant recht is, verdeel de lagen dan gelijkmatig. Als de zijkant schuin staat, laat dan een beetje minder in de smallere bodem van de kom.
  • Voor een snelle bereidingstijd: gebruik de instantpuddingmix Voorbereidingstijd: volg de aanwijzingen op de verpakking en gebruik ingevroren (ontdooide) opgeklopte topping op zijn plaats van de slagroom.
  • Dit is een perfect vooruitlopend dessert omdat de smaken verbeteren zoals het in de koelkast staat gedurende enkele uren.
Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter