Braadpan Polenta Braadpan

  • Voorbereidingstijd: 30 min
  • Bereidingstijd: 5 uur 45 min
  • Porties: 0

Probeer iets nieuws! Deze stevige bak van gehakt, spinazie, tomatensaus en kaas heeft een heerlijk gearomatiseerde polenta korst.

Ingredi├źnten

1/2 kop maïsmeel
1/2 - beker koud water
1 1/2 - kopjes kokend water
1/4 - theelepel zout
1/2 - kopje geraspte Parmezaanse kaas
1/2 - pond mager rundergehakt
1 - pakket (10 ounce) bevroren gehakte spinazie, ontdooid en geperst om uit te lekken
1 - pot (14 ounces) tomatensaus (elke soort)
1 1/2 - theelepeltjes gehakte verse marjoleinblaadjes of 1/2 theelepel gedroogde marjoleinblaadjes
1/2 - kop geraspte mozzarella kaas (2 ounces)

Stappen

  • 1. Vet taartplaat , 9x1 1/4 inch. Meng ma├»smeel en koud water in een pan met een inhoud van 1 kwart. Roer in kokend water en zout. Kook op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren, tot het mengsel dik wordt en kookt; verminder hitte. Dek af en laat 10 minuten sudderen, af en toe roeren; verwijder van hitte. Roer de Parmezaanse kaas tot een gladde massa. Verspreid over de bodem en bovenkant van de taartplaat. Dek af en laat het minimaal 4 uur in de koelkast totdat het helemaal vast is.
  • 2. Verhit de oven tot 350 ┬║ F. Bedek het ma├»smeelmengsel in taartplaat met aluminiumfolie; bak 30 minuten. Bak het vlees in een koekenpan van 10 inch op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten, en roer regelmatig, tot het bruin is; uitlekken. Roer spinazie, pastasaus en marjolein
  • 3. Lepel rundvleesmengsel in polenta schaal. Dek af en bak 25 tot 30 minuten of tot het is verwarmd. Bestrooi met mozzarella. Bak onbedekt ongeveer 5 minuten of tot de kaas is gesmolten. Laat 10 minuten staan ÔÇőÔÇővoor het snijden.

Tips van experts

  • Het geheim van zachte polenta is om ma├»smeel te combineren met een koude vloeistof voor het koken.
  • Doe het ma├»smeel in de ochtend samen en het is klaar om te eindigen in de oven samen met de rest van het gerecht wanneer u thuiskomt van uw werk

Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter