No-Kneed Havermout-Melasse Brood

Bereidingstijd: 2 uur 40 minuten
  • Porties: 16
  • Zelfgebakken brood! Maak een brood met de goedheid van haver en melasseIngrediënten
3/4 - kopje kokend water

1/2 kopje ouderwetse of snelkokende haver

3 - eetlepels bakvet

1/4 - koplamp melasse

2 - theelepel zout
1 - pakje regelmatig actieve of snelwerkende droge gist
1/4 - kopje warm water (105 ° F tot 115 ° F)
1 - ei
2 3/4 kopjes Gouden medaille ™ alles Meeldauw

Stappen


1. Vet 9x5- of 8x4-inch broodvorm in met bakvet of bakspray. Meng in grote kom kokend water, haver, bakvet, melasse en zout; koel tot lauw. Los in een kleine kom gist op in warm water. Voeg gistmengsel, ei en 1 1/2 kopjes bloem toe aan het havermengsel. Klop met een elektrische mixer op gemiddelde snelheid 2 minuten, schraapkom regelmatig. Roer de resterende bloem erdoor totdat deze volledig is gemengd.2. Strijk het beslag gelijkmatig in de pan (het beslag kleverig zijn, glad en klop in vorm met de met bloem bestoven handen). dekken; laat ongeveer 1 uur en 30 minuten rijzen op een warme plaats of tot het beslag 1 inch van de bovenkant van een pan van 9 x 5 inch is of de bovenkant van een 8x4-inch pan bereikt.
  • 3. Verwarm de oven tot 375 ° F. Bak 50 tot 55 minuten of tot het brood bruin is en hol klinkt bij het kloppen. (Als het brood te snel bruin is, bedek het dan losjes met folie gedurende de laatste 15 minuten van het bakken.) Haal het uit de pan naar het koelrek; koel. Voor een zachte, glanzende korst, een borsteltje met boter, margarine of bakvet, indien gewenst.
  • Tips van experts
Probeer voor deze geweldige gistbroodproducten deze meelvariëteiten van Gold Medal®: Gold Medal® Beter voor brood ™ meel en gouden medaille ® volkoren meel.

Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter