Prei en aardappelsoep

  • Bereidingstijd: 35 min
  • Kooktijd: 35 min
  • Porties: 4

Deze romige, stevige soep is gemaakt met ProgressoĀ® kippenbouillon, gekoelde aardappelpuree en prei - een eenvoudig recept met Ć©Ć©n pot.

Ingrediƫnten

2 - prei
1 - pakket (24 oz) gekoelde, aardachtige aardappelpuree
2 - plakjes in het midden gesneden spek
1 kop Progresso ā„¢ kipvarbetje met verlaagd natriumgehalte (van 32-oz. Doos)
1/4 - theelepel zout
2 - kopjes melk
1/4 - theelepel versgemalen peper

Stappen

  • 1. Verwijder de wortels, buitenste bladen en topjes van de prei en laat alleen het witte deel achter. Snijd het witte deel in de lengte in de lengte af. Snijd kruisgewijs in plakjes van 1/2-inch dik om 1 kopje te meten. Afspoelen met koud water; afvoer.
  • 2. Magnetronaardappelen zoals aangegeven op verpakking. Ondertussen, kook in 3-voudige pan, bacon tot ze knapperig zijn; afvoer op papieren handdoeken. Verkruimel spek; opzij zetten. Bak prei in spek druppels op matig vuur 3 minuten, voeg 2 eetlepels van de bouillon toe om te voorkomen dat het kleverig wordt. Bak 4 minuten langer, af en toe roerend, tot ze zacht zijn.
  • 3. Roer de resterende bouillon erdoor en schraap de pan om bruine deeltjes los te maken. Roer de aardappelen en zout erdoor. Voeg geleidelijk melk toe, roer tot een gladde massa. Kook onafgedekt 10 minuten onder af en toe roeren, totdat deze goed is opgewarmd. Roer de peper erdoor. Strooi individuele porties: met spek

Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter