Rundvlees en boter-waaier aardappelen

  • Voorbereidingstijd: 30 min
  • Kooktijd : 3 uur 20 min
  • Porties: 12

Het is de droom van een vlees-en-aardappelliefhebber om te worden uitgenodigd voor dit hoofdevenement

Ingrediënten

1 - runderrol gerold (4 1/2 tot 5 pond) )
1/2 - theelepel zout
1/8 - theelepel peper
12 - medium gebakken aardappelen
1/4 - kopje boter of margarine, gesmolten
1 - theelepel gekruid zout
1/4 - kopje Progresso ™ droge broodkruimels ( elke smaak)
- Paprika

Stappen

  • 1. Verwarm de oven tot 325 ° F. Leg het vlees met de vetkant naar boven op het rooster in de ondiepe braadpan. Bestrooi met zout en peper. Breng de vleesthermometer aan, zodat de tip in het midden van het dikste deel van het rundvlees ligt en niet in het vet rust. Rooster onbedekt 1 uur 45 minuten tot 2 uur en 15 minuten of tot de thermometer 140 ° F (voor medium-zeldzaam) tot 155 ° F (voor medium) aangeeft. Terwijl het vlees aan het roosteren is, ga je verder met het recept.
  • 2. Schil aardappelen. Maak dwarssneden 1/4 inch uit elkaar in elke aardappel tot op een halve inch van de bodem. Verwarm 1 duim water (gezouten als gewenst) aan het koken. Voeg aardappels toe. Bedek en verhit tot het kookpunt; kook 10 minuten. Laat het afkoelen en laat het iets afkoelen.
  • 3. Borstel elke aardappel met boter, maak de delen lichtjes los en lijk op een waaier. Bestrooi met gekruid zout en broodkruimels. Plaats op het rek met rundvlees. Rooster ongeveer 1 uur en 30 minuten of tot de aardappelen zacht en goudbruin zijn. Verwijder rundvlees uit de oven en laat 15 tot 20 minuten staan ​​of tot de thermometer 145 ° F (medium-zeldzaam) tot 160 ° F (medium) aangeeft. Strooi aardappels met paprika. Serveer met rundvleessappen

Tips van experts

  • Zoek naar een felrode tot donkerrode kleur en een minimum aan marmering bij het kiezen van een gerold romig braadstuk
  • Braadstukken zijn gemakkelijker te snijden wanneer ze 15 tot 20 minuten mogen worden bewaard na te zijn verwijderd uit de oven. Omdat het vlees tijdens deze standtijd blijft koken, haal het dan uit de oven wanneer de thermometer 5 ° lager is dan de gaarheidstemperatuur.
  • Gebruik andere speciale snijpatronen voor de aardappelen in dit recept. Voor Fan-Tan aardappelen, snijd elke geschilde aardappel in de lengte in plakjes van 1/8 inch, zorg ervoor dat u niet volledig door een uiteinde snijdt en plak de schijfjes om op de fans te lijken. Voor Crosscut-aardappelen, snijd elke geschilde aardappel diagonaal in 1/2-inch plakjes, zorg ervoor dat u niet volledig door de bodem snijdt; herhaal in tegenovergestelde richting.

Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter