Gegrilde citroen-knoflook Turkije

  • Bereidingstijd: 30 min
  • Bereidingstijd: 12 uur 45 min
  • Porties: 12

Schrokken, schrokken! Het is een stevig feest geschikt om het hele jaar door te serveren.

Ingrediënten

1 kopje Progresso ™ kippenbouillon (van 32-oz karton)
1/4 - kopje olijfolie of plantaardige olie
2 - eetlepels citroensap
1 / 4 - kop gehakte verse basilicumblaadjes
1/4 - kop gehakte verse peterselie of koriander
1/2 - theelepel zout
1/4 - theelepel peper
2 - teentjes knoflook, fijngehakt
1 - hele kalkoen (12 lb), ontdooid indien bevroren
2 - eetlepels Cajun-kruiden

Stappen

  • 1. Om marinade te maken, in blender, plaats alle ingrediënten behalve kalkoen en Cajun-kruiden. Dek af en mix tot een gladde massa. Gebruik de vleesinjector om de injecteurcontainer tot 1-ounce lijn te vullen. Injecteer marinade in kalkoenenborsten, dijen en benen, elke 1 tot 2 inch, duw de plunjer langzaam naar beneden. Vul de container bij en blijf de kalkoen injecteren tot de marinade is gebruikt. (Of giet marinade over kalkoen in grote glazen schaal.) Spr 2. Bestrooi Cajun-kruiden in de holte en buiten Turkije. Bevestig de nekhuid aan de achterkant met een spies. Vouw vleugels over rug met het raken van punten. Stop de drumsticks onder de strook huid bij de staart. Bedek en koel minstens 8 uur, maar niet langer dan 24 uur.
  • 3. Als u een houtskoolgrill gebruikt, plaatst u de lekbak direct onder het grillgedeelte en plaats u kolen rond de rand van de vlamkast. Verhit kolen of gas grill voor indirecte warmte. Insert 4. Steek barbecue vleesthermometer in kalkoen zodat de tip in het dikste deel van de binnenkant van de dijspier is en het bot niet raakt.
  • 5. Leg kalkoen met de borst naar boven, over de lekbak of over onverwarmde kant van gas grill en 4 tot 6 centimeter van matige hitte. Dek af en grill 3 tot 4 uur of tot de thermometer 180 ° F aangeeft en de poten gemakkelijk bewegen wanneer ze worden opgetild of gedraaid. Laat 15 minuten staan ​​voordat je gaat snijden.
  • Tips van experts
Heel kalkoen gegrild zoals in dit recept zal een beetje roze oplichten als je klaar bent; grill het tot 180 ° F.Als je het geluk hebt restjes te eten, verpak het vlees dan in containers met één opbergdoos en vries het in voor een arbeidsbesparende lunch.
  • Koop bevroren kalkoenen als ze te koop zijn gebruik voor barbecues met speciale gelegenheden. Houd tot 1 jaar ingevroren
  • Gekochte marinade kan tijd besparen. Je hebt ongeveer 1 1/2 kopjes nodig.
Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter