Smoky Bean Dip

  • Bereidingstijd: 35 min
  • koken tijd: 35 min
  • Porties: 8

De natuurlijke rokerigheid van chipotle chiles krijgt een extra boost met vloeibare rook in dit recept, een aangename kruising tussen een salsa en boon dip.

Ingrediënten

2 - gedroogde chipotle chiles
2 - blikjes (15,5 of 15 oz elk) pinto bonen, uitgelekt, gespoeld
1/8 - theelepel vloeibare rook, indien gewenst
1 - groot teentje knoflook, gehakt
2 - eetlepels gehakte verse koriander
1/2 - elk van groene, gele en rode paprika
2 - Italiaanse pruimtomaatjes, in stukjes gesneden
1 kopje gescheurde Mexicaanse kaasmix (4 oz)
8 - oz tortillachips

Stappen

  • 1. Verwarm de oven tot 375 ° F. Plaats chilipepers in een kleine kom; bedek met kokend water. Laat het 10 minuten staan ​​of tot het zacht is. Laat de chilipepers leeglopen en bewaar 3 eetlepels kletswater. Verwijder en verwerp zaden van chiles; grof chilipepers
  • 2. Plaats in de kom van de voedselverwerker met metalen blad of blendercontainer bonen, chilipepers, gereserveerd water, vloeibare rook en knoflook; proces op hoge snelheid tot goed gecombineerd. Roer de koriander erdoor. Plaats het mengsel in een ingevette, ondiepe 9-inch glazen taartvorm. Dek af met folie
  • 3. Bak 15 tot 20 minuten of tot het mengsel grondig is verwarmd. Snijd intussen paprika's met cactus, coyote en maanvormige koekjesmessen; opzij zetten.
  • 4. Duik blootleggen; bestrooi met tomaten en kaas. Bak 2 tot 3 minuten langer of tot de kaas is gesmolten. Garneer de top van de dip met paprika-uitsnijdingen. Serveer met tortillachips.

Tips van experts

  • Als u ingeblikte chipotle chilipepers in deze dip gebruikt, is het niet nodig ze te weken zoals aangegeven in het recept. Voeg de ingeblikte chilipepers rechtstreeks toe aan de bonen in de keukenmachine, samen met 3 eetlepels adobosaus uit het blik in plaats van de weekvloeistof. Omdat dit menu verschillende voorgerechten heeft, kunt u ervoor kiezen om een ​​recept van bonendip of meer te maken.

Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter