Plankte zalm met perzik Mango Salsa

  • Voorbereidingstijd: 20 min
  • Bereidingstijd: 1 uur 55 min
  • Porties: 8

Probeer deze restaurantachtige specialiteit in je eigen achtertuin

Ingrediƫnten

Perzik-Mango Salsa

1/4 - kopje limoensap
1 - eetlepel honing
1/4 - theelepel zout
1 - middelgrote mango, in de lengte doormidden gesneden, ontpit en fijngehakt (1 kop)
2 - kopjes gehakte gepelde perziken
1/4 - kop gehakte verse koriander
1 - eetlepel fijngehakte paprika

Zalm

1 - onbehandelde cederplank , 16x6x2 inches
1 - grote zalmfilet (ongeveer 2 lb)
1/4 - kopje verpakte bruine suiker

Stappen

  • 1. Meng in de middelgrote kom limoensap, honing en zout; meng met resterende salsa-ingrediĆ«nten. Bedek en koel minstens 1 uur. Laat ondertussen cederhout minimaal 1 uur in water weken.
  • 2. Verhit kolen of gasgrill voor directe warmte. Leg de zalm met de velkant naar beneden op de cederplank. Maak diagonale sneden in zalm om de 2 inch, zonder door de huid te snijden. Wrijf bruine suiker over zalm
  • 3. Plaats cederplank met zalm op de grill. Wanneer cedar plank begint te roken, dek grill af. Bedek en grill zalm op middelhoog vuur 30 tot 35 minuten of tot zalm gemakkelijk vlokken maakt met een vork. Verwijder zalm van plank, gebruik grote spatel. Serveer met salsa

Tips van experts

  • Een mango heeft een lang, plat zaadje dat dezelfde kleur heeft als het vlees. Gebruik een scheermes om het vlees en de schil van elk van de platte zijden zo dicht mogelijk bij het zaad te snijden. Snijd de schil weg van de rand van het zaad en snijd het vlees af. Gooi het zaad weg. Scoor het vlees op de huid in de overblijvende zijden. Duw naar binnen op de huid (binnenstebuiten keren) en schraap de vrucht af. Het is nu klaar om te hakken.
  • Zorg ervoor dat de cederhouten plank die u gebruikt onbehandeld is vanwege het directe contact met het voedsel en er dus geen onaangename geuren zijn. Controleer lokale houtleveranciers; er is een goede kans om dit stuk te vinden in de "odds en ends" -bak.

">
Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter